Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit takar a házhoz menő lomtalanítás 5 perces szabálya?

2019-05-08 08:52:55

Amint arról korábban hírportálunk is beszámolt, ebben az évben a gödöllői székhelyű Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. a lomtanítás új rendszerét vezette be. Az – úgynevezett – házhoz menő lomtalanítás megszervezése május elejétől aktuális Gödöllőn.

Hírportálunk olvasója egy fontos kérdés tisztázásra kérte szerkesztőségünket. A házhoz menő lomtalanítással kapcsolatosan közzétett tájékoztatóban, a lomtalanítás folyamata címszó alatt az is szerepel, hogy a szolgáltató kollégái – miután megjelentek a megbeszélt időpontban – legfeljebb 5 perc után távoznak a helyszínről. Ennek a mondatnak az értelmezése magyarázatra szorult, ezért a szolgáltató ügyfélszolgálatának munkatársához fordultunk segítségért.

Telefonos érdeklődésünkre megtudtuk, hogy az „5 perces szabály” kizárólag a családi házas övezetben lévő, egyénileg fenntartott ingatlanokra vonatkozik, ahol a kidobni kívánt lomot az ingatlan területén kell előzetesen tárolni, hogy a megbeszélt időpontban a szolgáltató munkatársai – az ominózus 5 percen belül – felpakolhassák a szállítójárműre.

A lakótelepi, azaz: társasházas övezetben más a szabály. Itt a közös képviselőnek kell összegyűjteni a lakók lomtalanítási igényét, és időpontot egyeztetni az elszállításra. A szolgáltató a beérkezett igények alapján kiküldi a megfelelő űrtartalmú konténert a helyszínre, és a tárolóeszköz a pakolás idejére ott marad, így a lakóknak lesz idejük kihordani a kidobni szánt lomot. Az esetleges „guberálók” kiszűrése, illetve az illetéktelen személyek kutakodási tevékenységének megakadályozása érdekében, a közterületre kihelyezett konténerek őrzéséről a szolgáltató külső segítség bevonásával gondoskodik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online