Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő környéki helyszínek az 50 év, 50 célpont játékban

2019-05-03 16:57:57

Az idén 50 éves Pilisi Parkerdő őszig tartó „túrajátékot” indít természetjáróknak. A parkerdő összesen 65 ezer hektáros területén 50 különleges célpontot jelölnek ki, és az azokat szeptemberig végig járók ajándékokat nyerhetnek. A kijelölt helyek ezek egy része kifejezetten népszerű célpont, de sok, nehezebben megközelíthető, kevésbé ismert hely is a listára került. A természetjárók a célpontnál készült szelfivel igazolják, hogy jártak ott – olvasható a Pilis Parkerdő Zrt. hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

A játékban már 5 helyszínnel részt lehet venni; a szelfiket beküldők között minden hónapban családi belépőket sorsolnak ki a Budakeszi Vadasparkba. Azok pedig, akik szeptember végéig mind az 50 célt teljesítik, egy-egy hétvégét nyerhetnek a Som-hegyi és a Hármashatás-hegyi turistaházba, illetve éves családi belépőt a Budakeszi Vadasparkba. A játék május 3-tól indul és szeptember 29-én éjfélkor zárul. A fődíj sorsolására október 3-án, az Erdők hetében kerül sor.


A célpontok között Gödöllőhöz közel eső, főként a Gödöllői-dombsághoz tartozó helyek is vannak. Íme, a lista:

Margita-csúcs
Geodéziai torony, amely helyett egy hamarosan itt megépülő új kilátó várja az ide látogatókat a Gödöllői-dombság legmagasabb pontján. Háttérben a geodéziai torony.

Papp Miska-kút
A közelmúltban felújított, foglalt erdei forrás és pihenőhely várja az ide látogatókat a Gödöllői-dombságban. A forrás vize saját felelősségre fogyasztható. Háttérben a forrás kifolyása.

Csúzi-rét (Galgamácsa)

Erdei tisztás a Cserhát déli lábainál, a tisztáson egy fedett erdei pihenő, illetve egy többszáz éves magányos öreg tölgyfa várja az ide látogatókat. Háttérben az öreg tölgy.

Nagy tölgy (Máriabesnyő)
Az impozáns fa több száz évével már sok mindent megélt. Törzsének kerülete meghaladja a 6 métert. Sajnos az elmúlt évek nagy viharaiban több nagy ága is letört. Háttérben az öreg tölgy.

Isaszeg, Honvédsírok
Az 1949. április 6-i Isaszegi csatában elhunyt honvéd hősök és osztrák katonák jelöletlen sírhelyei mellett emlékezhetünk meg a győztes ütközetünkről. Az emlékhelyen Makovecz Imre által tervezett fa szobor is áll, amelyet emlékező angyalként ismernek a helyiek. Háttérben a szobor.

Gödöllői Arborétum, Körönd
Az Erdészeti Arborétum egyik jellegzetes helyszíne az örökzöldekből kialakított körönd. A szépen karbantartott terület kiváló helyszínt biztosít a kikapcsolódáshoz. Háttérben a körönd.

Juharfai kisház (Valkó)
Sisi királyné egyik kedvelt helyszínén kialakított tűzrakó hely és megannyi pad asztal garnitúra kiváló célpont hétvégi kisebb túrázáshoz, szalonna-sütögetéshez. Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné emlékét egy kő jelzi. Háttérben a juhar.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online