Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői kötődésű elnöke lett a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének

2019-04-26 08:32:18

Irányt váltanak a magyarországi élelmiszergyártók. Átalakul és nevet vált – hogy célkitűzéseit jobban tükrözze – a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége. Az összesen 1.800 milliárd forint bruttó termelési értéket előállító hazai élelmiszer-feldolgozó vállalatot képviselő szervezet mostantól Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként (FÉSZ) működik tovább, tevékenységében pedig kiemelt helyre kerül a fogyasztókkal folytatott párbeszéd, aminek első lépéseként Hello Food néven új országos programot is indít a szervezet – olvasható a változásról kiadott sajtóközleményben.

 - Egy közel harminc éves hazai szervezetnek két lehetősége van: mamutként eltűnik vagy irányt vált: a hazai élelmiszergyártók ez utóbbi mellé tették le a voksukat – jelentette ki Éder Tamás, a FÉSZ elnöke a változások bejelentése kapcsán. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége április 24-i közgyűlése megszavazta a névváltást, Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként folytatja tevékenységét.
- Az új névvel a modern élelmiszeripar hitvallását szeretnénk közvetíteni a fogyasztók felé: nem az az igazi kérdés, hogy a kis- vagy a nagyvállalatok, a kézműves vagy az ipari élelmiszerek a jobbak, hanem az, hogy egy vállalkozás a méretétől, vagy éppen tulajdonosi szerkezetétől függetlenül értéket teremt-e a hazai fogyasztók számára, minden esetben a fogyasztók érdekeit tartja-e szem előtt, felelősen és hosszú távon is fenntartható módon működik-e – tette hozzá Éder Tamás, akinek komoly gödöllői kötődése van, ugyanis: harminc évvel ezelőtt a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Agrárgazdaságtani Tanszékén kezdte szakmai pályafutását, ahol – miközben 1990-ben két hónapig önkormányzati képviselőként közéleti szerepet is vállalt a városban – hét évig tevékenykedett. Az egyetemi oktatás után 2002-ig a közigazgatásban dolgozott, az utolsó évben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) közigazgatási államtitkáraként. Ezt követően, 2003-ban kilépett a közszférából, és tudását a gazdasági élet szereplőinél, kamarai vonalon, valamint a Magyar Húsiparosok Szövetsége elnökeként kamatoztatja.

Ami a Hello Food programot illeti, annak legfontosabb célja, hogy a fogyasztói és gyártói tudatosság valódi legyen, segítsen eligazodni az élelmiszerekkel kapcsolatos, egymásnak sokszor teljesen ellentmondó információk hálójában és párbeszédet kezdeményezzen. Emellett betekintést ad, hogyan működik ma az élelmiszeripar, milyen eszközök, módszerek állnak a gyártók rendelkezésére, illetve elmeséli, hogy kik és milyen elvek mentén dolgoznak azon, hogy a legnagyobb biztonsággal és körültekintéssel jusson el egy termék a fogyasztók asztalára.

Áprilistól több platformon megjelenik a Hello Food. A heti blogban Szöllősi Réka, a FÉSZ ügyvezető igazgatója osztja meg az őt, és szakértő vendégeit leginkább foglalkoztató témákkal kapcsolatos gondolatait. A program Instagram és Facebook oldalán rendszeresen inspirálódhatnak a fogyasztók és megoszthatják gondolataikat is az élelmiszerekkel és azok feldolgozásával kapcsolatban. A FÉSZ weboldalán követhetők a legfontosabb szakmai hírek és május 24-ig még bárki kitöltheti a fenti kérdésekre választ kereső kutatási kérdőívet. 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online