Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fényesen csillogó hazai érmek a gödöllői Sport XXI-es versenyen

2019-04-15 10:19:42

A Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (GEAC) április 14-én rendezte meg a Sport XXI. Alapprogram pályaversenyét, az Észak-Magyarországi Régió számára. A SZIE Atlétikai Centrumban kellemes időjárási körülmények között lezajlott versenyen összesen 175 gyermek mérte össze a tudását a játékos feladatok során.

Az U11-es korosztályban a GEAC 22 fővel képviseltette magát, és a Németh Ábel, Makádi Márk, Nemes Ronald, Gál-Bíró Ambrus, Ábrahám Zita, Pellegrini Lilianna, Keul Zsombor és Medgyesi Barnabás összetételű csapat a 2. helyen végzett, az összesen 7 versenyszámot magába foglaló versenynap végén. Edzőjük Kovács Gábor Krisztián.

Az U13-as korosztályban a gödöllői klub 18 atlétát tudott nevezni a versenyre. A 11 csapat versengését hozó délutáni programban a harmadik helyet szerezte meg a gödöllői csapat. A csapat tagjai voltak: Szabó Levente, Vécsey Emese, Molnár Míra, Batiz Noah, Fazakas Soma, Zenyik Attila, Dobránszky Petra, Bútor Blanka. Edzők: Körmendy Katalin és Kovács Zoltán.
A verseny nem jöhetett volna létre a Magyar Atlétikai Szövetség, a SZIE, a Wessling Hungary Kft., a Seqomics Kft. és az OMYA Kft. támogatása nélkül.


Jól indult a szabadtéri szezon a GEAC-os altétáknak
Albert Kupa néven az idei év első szabadtéri pályaversenyét rendezték meg Budapesten, az FTC népligeti pályáján. Az április második vasárnapján lebonyolított megmérettetésen a gödöllőiek közül a junior válogatott Pótha Johanna örülhetett leginkább a teljesítményének, hiszen a női 100 métert megnyerte, valamint 200 méteren új egyéni csúcsot futott (25,12 mp). Dobránszky Laura 100 méteren második lett, míg 200 méteren egyéni csúcsot ért el (26,54 mp).
A nap gödöllői teljesítményei közül még Kriszt Saroltáé emelkedett ki, aki 300 méteren újoncként(!) lett abszolút harmadik helyezett (újoncok között első), új egyéni csúcsot felállítva (42,22 mp). Saci a 80 méteres távon sem talált legyőzőre: 10,54 másodperces idővel verte kortársait. Tóth-Sztavridisz Szófia ugyanebben a versenyszámban bronzérmes lett. Az újonc fiúknál Grünwald Tamás 80 méteren másodikként végzett, 10,91 másodpercet egyéni csúcsot futva. Az versenyzők edzője Körmendy Katalin.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online