Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mintákat várnak az egyházi- és világi borok idei versenyére

2019-04-01 16:54:01

Ebben az esztendőben, sorrendben tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) által 2006-ban hagyományteremtő szándékkal Gödöllőn útjára indított Egyházi- és Világi Borok Versenyét. Azóta Fót, Pécel, Mogyoród, Nagytarcsa, Tóalmás, Veresegyház, Nyársapát, Dány, Csömör, Isaszeg és Cegléd adott otthont a nedűk versengésének.

Az idei eseménynek április 29-én, hétfőn Gyömrő lesz a házigazda települése. Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő eseményre elsősorban olyan borászok, borászatok, vagy bortermelők jelentkezését várják, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használatos borok készítését, illetőleg pincészetük és/vagy boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét viselik. A bor és az egyház kapcsolata természetesen nem kizáró ok, hogy valaki részt vegyen a versengésben, ezáltal olyan a szőlő-bor vertikumban gazdálkodók is nevezhetnek, akik úgy gondolják, boraik minősége kiállja a megmérettetést.

A versenyre fehér-, rozé-, siller- és vörösborokkal lehet nevezni, legkésőbb április 18-ig (csütörtök). Nevezési díj mintánként 2 ezer forint.
A benevezett borokról szakmai zsűri mond bírálatot. A legjobbnak értékelt 4 borminta elnyeri a BASF-CHAMPION címet. Az eredményhirdetést szeptember 21-én, szombaton rendezik meg Gyömrőn, a Szüreti Fesztivál programsorozatának részeként. A GKRTE által meghirdetett borversenyre történő nevezésről további részletek ide kattintva olvashatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online