Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem kedvezett a TAO-rendszer átalakítása a kultúra gödöllői házának

2019-03-29 10:15:51

Január 31-i összejövetelükön gödöllői képviselők négy (Kalória Kft., Távhő Kft., Piac Kft. és Erzsébet királyné Szálloda Kft., majd február 21-én újabb egy (VÜSZI Kft.) önkormányzati alapítási gazdasági társaság 2019-es üzleti tervét fogadták el. Az egyetlen köztulajdonú cég a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft. volt, amelynek idei gazdálkodási elképzelésére március 28-án bólintottak rá a települést irányító grémium tagjai.

A viszonylagos késlekedés oka abban keresendő, hogy ebben az esztendőben számolni kell a megváltozott finanszírozási források bizonytalanságával, ami elsősorban a kulturális TAO-támogatási rendszer átalakulására vezethető vissza. Íme, az idei számadatok (zárójelben a tavalyi összegek):

Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft.
Bevétel: 244.306.000 forint (369,6 millió forint)
Kiadás: 308.599.000 forint (369,6 millió forint)
Veszteség: 64.293.000 forint (0 forint)
Önkormányzati támogatás: bruttó 171.228.000 forint (bruttó 171.228.000 millió forint)
(szavazati arány: 11 igen, 2 tartózkodás)


A csaknem 64,3 millió forintos nagyságrendben kalkulált veszteséget a társaság az előző üzleti évek gazdálkodásából származó eredménytartalékából (85.611.000 forint) tudja fedezni, abban az esetben, ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiírt pályázat nem biztosít forrást a művészeti tevékenységre.


Szóbeli kiegészítésében Kovács Balázs ügyvezető igazgató elmondta, hogy az üzleti terv egyfajta B-tervnek tekinthető, hiszen jól elkészített és szakmailag megalapozott pályázatot nyújtottak be a szaktárcához, ami nagy valószínűséggel támogatás ér majd. Addig azonban, míg ez nem dől el, csak ebben a formában kalkulálhatók a társaság idei gazdasági évének mutatói.
Kovács Barnabás (MSZP) egy kicsit más véleményen volt. A városatya nehezményezte, hogy egy év alatt elkölteni tervezik az eredménytartalék háromnegyedét, nem gondolva arra, hogy milyen fedezeti forráshoz nyúlhatnak majd hasonló esetben jövőre, illetve az azt követő években.

Döntés született arról is, hogy 2019-re nem változik a gazdasági társaság által a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzatnak fizetendő bérleti díj, aminek mértéke egy évre bruttó 402 ezer forint.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online