Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Együttműködő partnerként száll be Gödöllő a MEDER projektbe

2019-03-04 10:09:53

Februári tanácskozásukon szándéknyilatkozatot fogadtak el a gödöllői képviselőtestület tagjai arról, hogy az önkormányzat együttműködő partnerként aktívan részt kíván venni az
Országos Vízügyi Főigazgatóság, mint főpályázó által vezetett, a LIFE Program - Környezetvédelem Alprogramja keretében megvalósuló „Meder fenntartási jó gyakorlat integrált vízgyűjtő-gazdálkodási szemléletű fejlesztése” elnevezésű LIFE IP MEDER projektben.

A pályázatban két olyan, megvalósítani tervezett beruházás van, ami érinti Gödöllőt. Az egyik egy gyökérzónás utótisztító, amit a szennyvíztisztító telep melletti önkormányzati tulajdonú területen alakítanának ki annak érdekében, hogy javuljon a Gödöllő-Isaszegi tórendszer vízminősége, illetve növekedjen a vízmennyisége.
A másik fejlesztés egy záportározó létesítése a Rákos-patak szilháti mellékágán (Kazinczy Ferenc és Kornya Mihály utcák között), ami biztosíthatná a városközpont kiöntési kockázatának csökkentését.

Az együttműködés a csaknem 18,5 millió eurós (mintegy 5,9 milliárd forintos) összköltségvetésű pályázat támogatása (60%-os intenzitás) esetén valósul meg, és a támogatási szerződés aláírásának napjától legkésőbb a LIFE IP MEDER projekt 2029. december 31-ig tervezett befejezéséig szól.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online