Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén mintegy 150 millióval élhet fel több gödöllői közpénzt a VÜSZI, mint 2018-ban

2019-02-21 11:17:19

Miként arról korábban hírt adtunk, január 31-i tanácskozásukon a gödöllői képviselőtestület tagjai név szerinti szavazással – két városi cég kivételével – elfogadták az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok 2019-re vonatkozó üzleti tervét. Az egyik a VÜSZI Nonprofit Kft. volt, amelynek idei gazdálkodási számhalmazát február 21-én hagyták jóvá. A másik a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft., amely a megváltozott finanszírozási források bizonytalansága (főként a kulturális TAO-támogatási rendszer átalakulása) miatt csak később tudja üzleti tervét elkészíteni.

VÜSZI Nonprofit Kft. (zárójelben a 2018-as tervadatok)
Bevétel: 845.197.000 forint (684,3 millió forint)
Kiadás: 808.094.000 forint (657,1 millió forint)
Nyereség: szinte kizárólag a közhasznú tevékenységből 37.103.000 forint (27,2 millió forint)
Önkormányzati támogatás: alapfeladatok ellátásához bruttó 612 millió forint (500,6 millió forint), megrendelésre végzett köz- és zöldterület fejlesztési feladatokra bruttó 166.398.000 forint (130 millió forint)
Fejlesztés: 45 millió forint (az alapfeladat ellátáshoz nélkülözhetetlen gépjárművek cseréje)
(szavazati arány: 13 igen, 1 tartózkodás)


A számadatokból kiolvasható, hogy idén mintegy 150 millióval több közpénz juthat a VÜSZI-nek, mint 2018-ban. Ennek okaként azt emelték ki, hogy az alvállalkozók egy részénél nagymértékű áremelkedéssel kellett számolni.
A belső elosztási arányokat tekintve a bruttó 612 millió forintos keretből zöldterület fenntartásra és üzemeltetésre bruttó 317,8 millió forintot, közterület fenntartásra és üzemeltetésre bruttó 268,5 millió forintot, míg a sporttelep üzemeltetésére bruttó 25,7 millió forintot szánnak.

Nem mellékes körülmény, hogy a VÜSZI Kft. tervezett tevékenységei között az alábbi, főbb változásokkal számolnak az elmúlt évhez képest
• 2019-től intézményi játszótéri berendezés kiépítését a társaság nem tervezi,
• a főtér és környezetének gyepfenntartási és fűvágási, valamint egyes növényápolási feladatai kikerülnek a társaság tevékenységi köréből, miután az önkormányzat közvetlenül köt szerződést az alvállalkozóval,
• ettől az évtől a 48 főt foglalkoztató VÜSZI Kft. látja el a városi óvodai és bölcsődei intézmények esetében a gyepfenntartási és fűvágási munkákat, Gödöllő közterületeinek rágcsálómentesítését és az önkormányzati fenntartású intézményeknél a rovar- és rágcsálóirtás koordinációját, valamint a város közterületein a közkifolyók és vízvételi lehetőség biztosítását.

Vannak olyan célok, amik teljesítése érdekében külön szerződéseket köt a város és a VÜSZI Kft. vezetése. Íme:
• Röges utca - Szőlő utca - Szent János utca csomópontban építendő körforgalom megvalósítása, valamint a Szőlő utcai körforgalom és Szilhát utca (Rákos-patak hídja) közötti útszakasz felújítása: nettó 51,2 millió forint
• járdajavítási és járdaátépítési munkák a Béri Balogh Ádám utcában (Köztársaság út és Rómer Flóris utca között, a páros oldalon): nettó 22,7 millió forint, illetve a Szabadka utcában (Munkácsy út és Bethlen Gábor utca között): nettó 4.9 millió forint
• Dózsa György út 18., 20., 24., 28., 30., 32., 34. számú ingatlan kapubehajtójának átalakítása (szegélyépítés, az útpálya és a járda közötti területen kapubehajtó építése, villanyoszlop és. kapcsolószekrény áthelyezése, fa kivágása): bruttó 10 millió forint (keretösszeg)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online