Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy taggal bővül a Pest megyei vezetés az őszi választás után

2019-02-18 17:18:01

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvénye alapján a megyei közgyűlés tagjainak számát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évének január 1-jei lakosságszám alapján kell meghatározni – olvasható a pestmegye.hu oldalon.

A törvény szerint a megyei közgyűlés tagjainak számát a megye lakosságszáma alapján kell meghatározni úgy, hogy 700 ezer lakos fölött 30 képviselő, és a 700 ezer főt meghaladó minden további 40 ezer lakos után 1 képviselő választható.
A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivatala által közölt adatok szerint Pest megye lakosságszáma 2019. január 1-jén 1.293.043 fő volt. Ennek következtében – a Pest megyei Területi Választási Iroda határozata alapján – a jelenlegi 43 főről 44 főre változik a közgyűlési képviselők száma az őszi önkormányzati választás után.

A jelenlegi Pest megyei Önkormányzatnak két gödöllői kötődésű tagjai van: Lengyel Szilvia a Lehet Más a Politika (LMP), míg Svisztné Kis Ildikó a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben vesz részt a döntéshozatalban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online