Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyárra tervezik a Blaháné út-Rét utca torkolatának felújítását

2019-02-07 11:02:01

Miként arról hírportálunk is beszámolt, tavaly novemberben, sikeresen szerepelt a gödöllői önkormányzat azon a pályázaton, ami a belterületi utak szilárd burkolattal történő felújítására biztosít – Gödöllő esetében 70%-os intenzitású – forrást.

Február 4-én Kovács Gergő Péter, a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Pályázati csoportjának vezetője sajtóközleményt adott ki, amiben arról tájékoztatott, hogy Gödöllő Város Önkormányzata PM_ONKORMUT_2018/72 azonosító számmal a Pénzügyminisztériumtól 33.922.556 forintos pályázati támogatást nyert a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Program 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretében.

A támogatás célja Gödöllő város két, forgalmas kereszteződésének felújítása. Az egyik csomópont a Blaháné út és a Rét utca találkozása, ami – csaknem 4 ezer lakos munkába járásának biztosításán és közszolgáltatások jobb elérésén túl – hozzájárul a környék gazdaságfejlesztéséhez. A másik, felújítani szándékozott közlekedési felület a Szent-Györgyi Albert utca első szakasza, a Szabadság út (3-as főút) és a vasúti felüljáró (híd) között. Ezen útszakasz felújítása a Szent István Egyetem és a város közúti kapcsolatában betöltött elsődleges helyszínként tekinthető kiemelt fontosságúnak.
Időtartamát tekintve a projekt 2019. február 1-je és 2020. július 31-e között valósul meg. Sikeres közbeszerzést követően a Blaháné út-Rét utca csomópont felújítását 2019 nyarára (iskolai szünet idejére) tervezi az önkormányzat, míg a Szent-Györgyi Albert utca felújítása 2020 elejére, a vasúti híd rekonstrukcióját követően történik meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online