Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Harmincezer forintos bírság fenyegeti a szabályszegő áthajtókat a gödöllői lakótelepen

2019-01-26 17:05:58

Január 24-étől 30 ezer forintra büntethető az az autós, aki megállás nélkül áthalad a Kazinczy-lakótelepen, a mindkét irányból behajtani tilos, kivéve célforgalom KRESZ-tábla hatálya alatt lévő útszakaszon. Állítólag lakossági kérésre, a közlekedés biztonságának növelés érdekében szereltek fel kamerát a Dózsa György út felől, illetve a Szilhát utca felől.

Az intézkedés bevezetése jókora vihart és vitát kavart – főként – az autóval közlekedők körében, illetve olyanok is akadtak, akik további, a városban lévő útszakaszok védelmét javasolták hasonló módszerrel.


Több helyen is érdeklődtünk, jogilag hogy néz ki a helyzet. Már csak azért is, mert néhányan „megúszós” ötletekkel álltak elő. Nos, a tényállás lényege a következő. A közterület-felügyelet törvényi lehetőségből adódóan szerelhet fel kamerákat, aminek képanyaga bizonyítékként felhasználható. Ha a szabályszegés egyértelmű (a szóban forgó esetben a kamerák úgy vannak beállítva, hogy képesek követni az áthajtó járművet), feljelentés születik az adott ügyben a rendőrségen. A rendőrség közigazgatási eljárást indít, méghozzá olyat, ami nem – úgynevezett – objektív alapú, majd a bizonyítékok birtokában kiszabja a 30 ezer forintos közigazgatási bírságot, ami az államkincstárba folyik be.
Az eljárási folyamat során kért nyilatkozatokból eredően adódhat olyan szituáció, hogy az elkövető kilétét nem sikerül hitelt érdemlően megállapítani, ami az eljárás megszüntetésével járhat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online