Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szavaznak-e a gödöllői képviselők rabszolgatörvény-ügyben?

2019-01-10 16:44:43

A tavaly év végi törvénymódosítások visszavonását követelő január 4-i gödöllői demonstráció során Penz András, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke felszólította Gödöllő polgármesterét, Gémesi Györgyöt, hogy határolódjon el Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselőtől, és jogkörénél fogva tegyen meg mindent, hogy a helyi munkavállalókat ne sújtsa a Fidesz által elfogadott „rabszolgatörvény”.

Néhány nappal később Penz András levelet intézett Gödöllő polgármesteréhez és a képviselőtestület nem kormánypárti tagjaihoz, hogy tegyenek eleget a fentieknek, és fogadják el az általa mellékletként csatolt határozati javaslatot.
A gödöllői városvezetés január 10-én megtartott rendkívüli ülésének egyebek napirendi pontjában – miután a Demokratikus Koalíciónak nincs képviselője a helyi testületben – Kovács Barnabás (MSZP) vetette fel az indítvány elfogadását, pontosabban azt, van-e hajlandóság arra, hogy a városvezető előterjesztést készíttessen a témakörben.

Gémesi György – a több mint két évvel ezelőtti betelepítési kvóta kérdéskörét alapul véve, egyfajta következetességet gyakorolva – leszögezte: bár, megvan a véleménye a meghozott törvényről, nem gondolja, hogy a gödöllői képviselőtestületnek határozatot kellene elfogadni a kérdésben. Ami a polgármester véleményét illeti, egy közösségi oldalon megjelent bejelentkezésben úgy fogalmazott, hogy maga, a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály számára is elfogadhatatlan, ez nem kérdés.

Hogy mi lesz az előterjesztés sorsa, egyelőre bizonytalan. Érdeklődésünkre Kovács Barnabás elmondta, fontolóra veszik, élnek-e a lehetőséggel, nevezetesen azzal, hogy várost irányító grémium tagjai szavazatukkal formáljanak véleményt. A döntést hamarosan meg kell hozni, hiszen a gödöllői képviselőtestület következő ülése január 31-én esedékes.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online