Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői közgarázs-bérlemények céges triplázással

2018-12-18 11:04:56

Összesen 12 darab önkormányzati tulajdonú garázs található a Deák téri épületekben. Ebből egy kivétellel valamennyinek lejár a bérleti szerződése december utolsó napján. Adott volt tehát a feladat, hogy a várost irányító grémium tagjai hozzájáruljanak a kontraktusok 2020. december 31-ig történő meghosszabbításához.

Ezt a képviselők többsége (11 igen, 3 tartózkodás) meg is tette, ám a szavazás előtt akadt tisztázandó kérdés az előterjesztéssel kapcsolatosan. Kovács Barnabás (MSZP) azt firtatta, mi indokolja, hogy a garázsok közül háromnak ugyanaz a gazdasági társaság a bérlője, miközben – miként azt az egy hónappal korábbi tarifaemeléskor indokként említették – nagy valószínűséggel az ott lakók körében is mutatkozna igény garázsbérlésre. Arról nem beszélve, hogy a cég esetében fennáll az esélye annak, hogy raktározásra használják a garázsokat, számottevően kedvezőbb bérleti díjért, mint, ha raktárhelyiséget bérelnének piaci alapon – fogalmazott Kovács Barnabás.
Gémesi György elismerte, van igazság abban, amit képviselőtársa felvetett. Ellenérvként azonban elmondta, hogy a kezdeti időszakban gyér volt az érdeklődés a garázsok bérlése iránt, ezáltal örülni kellett, ha az önkormányzat ki tudta adni az ingatlanrészeket. Most a korábban megkötött szerződések meghosszabbításáról van szó, és nincs ok arra, hogy ezek ne történjenek meg. Egyébként pedig miért ne lehetne tárolásra használni a garázst – vélekedett a polgármester.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online