Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jogerőssé vált a Zsófi halálát okozó férfi büntetése

2018-11-27 16:54:24

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú büntetőtanácsa november 27-i nyilvános ülésén ügydöntő határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság ítéletét a gödöllői lány, B. Zsófia halálát okozó büntetőügyben – adta hírül a törvényszék sajtóosztálya.

A fellebbviteli nyilvános ülésen a tanács elnöke részletesen ismertette, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára vonatkozó minősítő körülmények meglétét, amely a bíróság szerint megmagyarázza az elsőfokú ítélettel kiszabott büntetés helybenhagyását.

A vádlott által erőszakkal elvett jármű, a KRESZ szabályainak szándékos és durva megsértése, amely a veszélyhelyzet kialakulására irányuló akarattal párosult, a vitathatatlanul bódult állapotban való, a vádlott mentális alkalmasságára utaló körülmények mind ellene mondanak a vádlott és védője által előterjesztett, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége megállapításának. A törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság középmértéket 1 év 8 hónappal meghaladó, többszörös halmazati büntetésként kiszabott börtön fokozatú szabadságvesztés büntetését.

A Gödöllői Járásbíróság Sz. L. vádlottat 2018. február 13-án meghozott ítéletében bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvételének bűntettében, közúti veszélyeztetés bűntettében, járművezetés bódult állapotban vétségében és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, ezért őt halmazati büntetésül 11 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre, 5 év közúti járművezetéstől és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az elsőfokon eljáró ügyész az ítéletet tudomásul vette, így súlyosításra semmiképpen nem kerülhetett volna sor. A másodfokú bíróságnak a helybenhagyáson kívül a büntetés enyhítésére lett volna még lehetősége. Az ítélet november 27-én jogerőssé vált, további fellebbezésnek helye nincs.

Emlékeztetőül:
a bűncselekmény 2016. július 28-án, a késő esti órákban történt. A korábban a Gödöllői Röplabda Club NB I-es csapatában is játszott Zsófi ekkor érkezett a Rigó utcai családi ház elé, ahol kiszállt autójából, odament a kapuhoz, hogy kinyissa. Mindeközben az ügyben – egy ideig nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, majd ennél enyhébb minősítéssel – gyanúsított gödöllői férfi, Sz. Lajos bepattant az autóba, hogy azzal elhajtson. A lány – észlelve a történteket – megkísérelte megakadályozni, hogy autóját elvigyék, és a jármű ablakába kapaszkodva próbálta visszatartani a rablót. A férfi „padlógázt” adott, a gépkocsi megcsúszott, majd az út menti, mintegy 2 méter mély vízelvezető árokba borult. Zsófi a Hyundai alá szorult, és a helyszínen életét veszítette.
A nyomozók Sz. Lajost a bűncselekményt követő napon, a délutáni órákban fogták el Isaszegen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online