Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ha a Fideszes képviselőkön múlt volna, nem jutnak jutalomhoz a gödöllői városvezetők

2018-11-22 10:09:02

Gyakorlatilag hagyományként kezelhető, hogy a gödöllői képviselőtestület novemberi ülésén napirendre kerül az év végi jutalmazás. Idén sem volt ez másképp, mivel a városvezetés tagjai – kiegészítve az önkormányzati fenntartású intézményeknél (bölcsődék, óvodák, múzeum, könyvtár, egészségügyi központ, Forrás, szociális otthon) eltérő mértékben képződött bérmaradványt – november 22-én anyagi fedezetet biztosítottak ahhoz, hogy a munkát vállalók különpénzhez jussanak. A vezetők egyhavi, a dolgozók kétheti munkabérüknek megfelelő, differenciáltan szétosztható összegre számíthatnak. A városi költségvetés általános tartalékát terhelő kiegészítés 13.128.000 forintos (tavaly 23.657.000 forintos) nagyságrendű, amiből 10.986.000 forint a bérre, míg 2.142.000 forint a járulékra nyújt fedezetet.

Aki azt hiszi, hogy a jutalmazási folyamat ezzel a döntéssel lezárult, téved. A gödöllői közpénzből megvalósuló év végi honorálásból a település négy csúcsvezetője sem marad(hat) ki. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke ezúttal is előállt olyan javaslattal, ami a városvezetők (polgármester, alpolgármesterek) egyhavi pluszlóvéjának jóváhagyását szorgalmazta.
Az indoklás pedig önmagáért beszél: Gödöllő 2018. évi kiegyensúlyozott és stabil gazdálkodásának folyamatos fenntartásáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, illetőleg az elvégzett és folyamatban lévő fejlesztések érdekében végzett tevékenységért kap – akár 13. havi fizetésnek is felfogható – extrapénzt városunk polgármestere és a három helyettese.

Az érintettek saját jutalmukról nem szavaztak, ám ez nem befolyásolta, hogy egyik városvezető esetében sem született egyhangú támogatási arány. A döntések értelmében Gémesi György bruttó 797.736 forintra (11 igen, 2 nem), Pelyhe József főállású alpolgármester (j2) bruttó 558.415 forintra (11 igen, 2 tartózkodás), Lantai Csaba főállású, nem képviselő alpolgármester (j1) bruttó 600.000 forintra (12 igen, 2 tartózkodás), míg dr. Pappné Pintér Csilla társadalmi megbízatású alpolgármester bruttó 358.981 forintra (11 igen, 2 tartózkodás) tarthat igényt. A jóváhagyott kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a helyi közkasszát terhelik.


A voksolást kisebb vita előzte meg, amit Simon Gellért (Fidesz-KDNP) képviselő gerjesztett azzal, hogy kategorikusan kijelentette: Gémesi György polgármester 2018-ra aligha érdemel jutalmat! Indoklásul a Városháza ledózerolását, a tavaszi országgyűlési képviselőválasztás kampánya során nem Gödöllő érdekében folytatott országjárását, a vagyonvesztést eredményező sorozatos ingatlanértékesítéseket, illetve a hulladékszállítás leállítását, ellehetetlenítését hozta fel a kormánypárti városatya.
A lokálpatrióta klubos képviselők közül többen is védelmükbe vették Gémesit. Pelyhe József a fejlesztéseket, az élő közösség létét és fenntartását, a közszolgáltatások biztosítását, a sikeres pályázatokat, illetve a látható fejlődést említette, míg Halász Levente odáig merészkedett, hogy a volt Városháza proletárdiktatúrát idéző épülete helyett egy oázisra emlékeztető zöldfelület keletkezett a főtéren.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online