Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A koncepció-gyártás önmagában nem oldja meg a gödöllői közlekedési problémákat

2018-11-22 20:28:12

A gödöllői képviselőtestület tagjai a reggeli, a város „népe” pedig a kora esti órákban ismerkedhetett meg a település előzetes közlekedési koncepciójának tartalmi elemeivel november 22-én. A Gödöllő rövid- és középtávú közlekedési tervek aktualizálása című terjedelmes dokumentum végleges, a használható javaslatok beépítésével kiegészített verzióját várhatón a következő év elején fogadják majd el. Az anyag – a forgalmi modell aktualizálásán túl – a tervezett fejlesztések hatásait is elemzi, nulladik fázisnak tekintve a már zajló közlekedési célú beruházások következményeit, és három további fejlesztési ütemet meghatározva a 2022-2029 közötti időszakra.

A városatyák alig pazaroltak időt az előterjesztés megvitatására. Mi több, az ülésen nem vettek részt a dokumentációt készítő gazdasági társaság meghívottként feltüntetett illetékesei sem. No, meg, még valaki: Vécsey László, akinek egy hónappal korábbi javaslatai közül többel is egyetértettek a szakemberek. Gémesi György hiányolta is a körzet országgyűlési képviselőjét, majd summázta gondolatait, hogy a legfőbb közlekedési problémát az átmenő forgalom egyre elviselhetetlenebb intenzitása jelenti Gödöllőn, ezért elengedhetetlen a várost elkerülő út megépítése.

Ehhez képest a Török Ignác Gimnázium épületének aulájában lezajlott közmeghallgatáson kivetítő segítségével vonták górcső alá az előzetes közlekedési koncepciót. A főbb fejlesztési elemeket részletesen bemutató szóbeli tájékoztatást Könczey Gábortól, a Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft. – Gödöllőn lakó – felelős tervezőjétől hallhatták a jelenlévők.


A kérdéseket és észrevételeket egyaránt megfogalmazó lakossági hozzászólások során – egyebek mellett – felmerült, hogy koncepció-gyártással önmagában nem várható el a közlekedési helyzet javulása, ehhez elsősorban utakra van szükség. Hogy melyik fejlesztési elképzelés megvalósítására mikor lesz anyagi fedezet, a jövő kérdése. Ha minden jól megy – mondta Gémesi György – 2019-ben megújulhat a pályázaton elnyert pénzből is finanszírozott Rét utca Blaháné út kereszteződés, illetve egy sajátos, nyújtott, középszigetes és a nagyobb gépjárművekkel átjárható körforgalom a Szőlő-Szent János-Röges utcák találkozásánál.
Azt is megtudtuk, hogy az Ady Endre sétány tartós lezárása addig szóba sem kerülhet, amíg nem épül meg a települést déli irányban elkerülő út. Hogy ennek érdekében hogyan lobbizik a polgármester? Mint utalt rá, a Gyurcsány-kormány idején könnyebben ment, pedig akkor ellenzékben volt…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online