Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Benéztünk a „zöldhidas” busz-ügy kulisszái mögé, és…

2018-11-13 17:49:09

Néhány napja körbejárta a honi sajtó egy részét az a hír, miszerint: hulladékszállításra nem, de autóbuszra még futotta a gödöllői székhelyű Zöld Híd Társulásnak. A Gémesi György (november 5-e óta ügyvezető) elnökletével működő szervezet – közbeszerzési eljárás lefolytatásával – nettó 31,8 millió forintért jutott hozzá a használt járműhöz, aminek egyik első útja egy dunaszerdahelyi kiruccanás volt: a polgármestert is szereppel ellátó helyi színtársulat az Osztrigás Mici című darabot adta elő a felvidéki településen.

Mivel sokan és sokféleképpen értelmezték (magyarázták) a történetet, megkértük Gyenes Szilárdot, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. megbízott (de időközben lemondott) ügyvezető igazgatóját, segítsen megérteni az „ügyet”. A direktor több dokumentumot is átküldött, amikből – egyebek mellett – kiderül, hogy:
•  a szóban forgó autóbusz 8 éves, 376 ezer kilométert futott, 50 fő szállítására alkalmas, sérülésmentes és hibátlan műszaki állapotú. Átírása folyamatban van.
• a régi autóbusz, amit 2011-ben vettek használtan, elöregedett, nyilvántartási értéke alig több mint 3,2 millió forint.
• a Zöld Híd Program egyik fontos eleme az oktatási és szemléletformálási tevékenység, aminek keretében eddig mintegy 40 ezer gyermeket és felnőttet buszoztattak környezeti és hulladékgazdálkodási oktatásokra. Az oktatási tevékenységre az időpontok befoglalása 2019 májusáig megtörtént.
• a buszvásárlást a Társulási Tanács még tavaly novemberben jóváhagyta. A jármű idén október 25-én érkezett meg, de üzembe helyezése a társulásnál még nem történt meg.
• az október 28-i Dunaszerdahelyre történő kirándulás lebonyolítására a még mindig a Garancia Sped Kft. tulajdonában lévő új autóbuszt ajánlotta fel a társulás a gödöllői önkormányzatnak. A cég tulajdonosa felajánlotta a városnak, hogy elviszi a csoportot, egyúttal megtartja a társulás munkavállalójaként dolgozó autóbuszsofőr oktatását is. Az autóbuszos kirándulás kapcsán egyedül üzemanyag-elszámolási kötelezettség keletkezett, aminek rendezése az évek óta szokásos ügymenet szerint zajlik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online