Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A katasztrófavédelem lehet úrrá a hulladékkáoszon

2018-10-31 07:28:35

Október 30-án többen is sajtótájékoztatót tartottak a napjainkra kialakult szemétszállítási mizériával kapcsolatosan. Az okokat magyarázó álláspontok – az alábbi két képanyag láttán – erősen eltérőek.
Áttörés november 5-én várható, amikor megrendezik az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás legfőbb döntéshozó szerve, a társulási tanácsának ülését, ahol – egyes hírforrások szerint – személyi kérdések is felmerülhetnek.

Gémesi György társulási elnök és Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója az Ökörtelek-völgyi hulladéklerakóban válaszolt a sajtó kérdéseire:


Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője az alábbi nyilatkozatot tette a történtekkel összefüggésben:


Október 30-án, az esti órákban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közérdekű közleményt tett közzé honlapján. Ebben leírták, hogy a nem rendszeres hulladékszállítás szabályairól és az ennek során eljáró állami szervek kijelöléséről szóló kormányrendelet előírása alapján október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik az érintett Pest és Nógrád megyei településeken, köztük Gödöllőn is. További tájékoztatás ide kattintva olvasható.


Az Invitel IP TV és Digitális kábeltévé előfizetéseivel HD minőségben is élvezheti a TV csatornák műsorait.

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online