Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Van már Héja, Ölyv, Fürj és Sólyom utcája is Gödöllőnek

2018-10-27 11:17:05

Október 18-án tartotta az erre a hónapra kitűzött rendes ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – többek között – az alábbi kérdésekben is döntöttek:

• Jövő tavasszal, napra pontosan március 21-én A magyar szecesszió bölcsője: a gödöllői művésztelep címmel időszaki, várhatón hat héten át megtekinthető kiállítás nyílik a Brüsszeli Magyar Nagykövetség Balassi Intézetének épületében. A tárlatra 34 darab műtárgyat (szőnyegek, festmények, grafikák, épületdíszítő elemek, iparművészeti tárgyak, könyvek) kölcsönöznek a Gödöllőii Városi Múzeum relikviái közül. Az alkotások kivitelét a képviselőtestület tagjai ellenvetés nélkül engedélyezték.

• Geiger Tibor, a Távhő Kft. ügyvezető igazgatója és családja – miután lakhatásukat az elmúlt években nem tudták más módon megoldani – további egy évig, vagyis: 2019. október 31-ig lakhat bérlőként a gödöllői önkormányzat tulajdonában lévő Kossuth Lajos utcai lakásban.

• A gödöllői városatyák jóváhagyták a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Szervezetének kérését, ezáltal az idén szeptemberben életre hívott, Vajek Andrea vezetésével működő közösség székhelyét a Szabadság út 23. szám alatti Civil Házba jegyeztetheti be.

• Nevet kapott négy, szárítópusztai közterület. Az intézkedés végrehajtását a lakók kezdeményezték, hogy könnyebben lehessen beazonosítani az eddig jelöletlen utcákat, amik a Héja, Ölyv, Fürj és Sólyom elnevezésre hallgatnak a jövőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online