Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kifizeti az ügyvéd a gödöllői hajléktalanra rótt anyagi terhet

2018-10-18 11:53:16

Lajmer György rendőr alezredest (képen) felkérték, hogy október 18-án, szóbeli előterjesztés formájában tájékoztassa a gödöllői városvezetést az általa irányított rendőrkapitányság személyi állományában bekövetkezett változásokról. A kapitányság első embere eleget tett az invitálásnak, és – többek között – elmondta, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság személyi állománya a létező fluktuáció mellett is stabil, a toborzómunka pedig folyamatos. Minden szolgálati forma ellátása megfelelő szintű, ám ez nem jelenti azt, hogy a nívón ne lehetne javítani. Megemlítette, hogy a helyi kapitányság munkatársainak leterheltsége meghaladja az országos állagot, ami több tényezőre vezethető vissza. A rendőrkapitány hozzátette: november 1-jétől új vezetője lesz a közrendvédelmi osztálynak.

Az élet úgy hozta, hogy Gödöllő egy, hajléktalant sújtó ítélet kapcsán a kapitányi tájékoztatót megelőző napon bekerült az országos hírfolyamba. Kézenfekvő volt, hogy a téma előjön a képviselőtestületi ülésen.
Mint ismeretes, a Gödöllői Járásbíróság gyorsított szabálysértési eljárásban figyelmeztetésben részesített egy hajléktalan férfit, akinek 20 ezer forintos szabálysértési költséget is meg kellene fizetnie.

Az üggyel kapcsolatosan felmerült, hogy az új törvény szerint 90 napon belüli háromszori figyelmeztetés után vonhatók eljárás alá azok, akik ilyen életvitelt folytatnak. Ebben az esetben azonban ez nem így történt.
Lajmer György általánosan és a konkrét esettel kapcsolatosan is ismertette szakmai véleményét. A rendőrkapitány úgy fogalmazott, hogy rendőrei, ha az utcán lakókkal szemben intézkednek, minden esetben szociális alapon, segítő szándékkal közelítik meg az érintett személyeket. Ha együttműködést tanúsítanak, akkor figyelmeztetést kapnak. Ebben az esetben nem ez történt, hiszen a férfi kategorikusan kijelentette, nem hajlandó együttműködni a hatósággal és nem megy be a hajléktalan szállóra, hanem az Erzsébet-parkban akar éjszakázni. Ezért került egy éjszakára a Ceglédi Rendőrkapitányság fogdájára, majd másnap a bíróság elé. A rendőrkapitány megjegyezte: a férfi úgy fogalmazott a rendőrségen töltött éjszaka után, hogy neki ilyen jó dolga még nem volt! A 20 ezer forintos szabálysértési költséggel kapcsolatosan Lajmer György kijelentette: sem a rendőrségi, sem a bírósági eljárásnak nincs költségvonzata, ezért az összeg nem igazán lehet más, mint az ügyvédi díj.

Utolértük dr. Varga Zoltán ügyvédet, aki érdeklődésünkre úgy nyilatkozott, hogy kirendelt ügyvédként vett részt az eljárásban, aminek hivatalból megállapított díját terhelte rá a hajléktalanra a bíróság. Varga doktor azonban kihangsúlyozta, hogy amint a fizetési kötelezettség gyakorlati formában is felmerül, annak minden egyes fillérét magára vállalja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online