Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erzsébet királyné emlékkiállítást rendez a gödöllői kastély Monzában

2018-09-28 17:12:45

Magyarország milánói főkonzulátusának közbenjárásával és segítségével reprezentatív időszaki kiállítást rendez a Gödöllői Királyi Kastély a monzai királyi palotában. Az Erzsébet királyné halálának 120. évfordulója alkalmából összeállított utazó tárlat a királyné magyar vonatkozásaira fókuszál – olvasható a gödöllői kastélyt működtető gazdasági társaság által kiadott sajtóközleményben.
A látogatók közelebbről megismerhetik Gödöllőt, ami mindig menedéket és kikapcsolódási lehetőséget biztosított számára a legboldogtalanabb éveiben is, és a magyar udvartartását, amelynek tagjaira minden helyzetben számíthatott.

A kiállításon a királyné és magyar környezetének eredeti, személyes tárgyait is megtekinthetik a látogatók. Emellett nagy érdeklődésre tarthatnak számot az öltözködésével divatot teremtő Erzsébet ruháinak pontos rekonstrukciói, amelyeket Czédly Mónika és Kralovánszky Mária készítettek. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által máig gyártott Gödöllő-mintás porcelánok néhány darabja idézi meg a számára egykor készített készletet.
A tárlat a gyerekek számára is tartogat felfedezni valókat, külön mesekuckó készül számukra, játékokat rejtő utazóládával, meseszőnyeggel, óriás mesekönyvvel. A felnőtteket pedig filmes és olvasósarok várja, ahol további benyomásokat, ismereteket szerezhetnek Erzsébet magyarországi kultuszának központjáról, a gödöllői kastélyról.

A bemutatót nagyszabású, látványos rendezvény keretében Csiszár Jenő milánói főkonzul és dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója nyitja meg október 1-jén.
A kiállítást Faludi Ildikó muzeológus rendezte, az installáció pedig Tóth László grafikus munkája. A tárlat október elsejétől november végéig látható Monzában, ezt követően a tervek szerint újabb helyszínekre utaztatják majd.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online