Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem adna pénzt az egyetemi bölcsődéért a gödöllői városvezetés

2018-09-27 16:58:04

Szeptember 20-án tartotta meg első őszi ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – mások mellett – az alábbi kérdésekben is döntöttek:

• Egy ingatlan megvásárlásán túl, két, köztulajdonban lévő telek eladásáról született határozat. A közcélú hasznosítás érdekében megszerzett 913 négyzetméteres blahai földterület a Rákos-pata és a Galagonya utca között található, vételára 4,9 millió forintos kiadást jelent. Az értékesítésre szánt ingatlanokból 5,1 millió forintos (Fenyves városrész), illetve 2,5 millió forintos (Meggyes városrész) bevételre tehet szert a helyi közkassza.

• Az érvényben lévő jogszabályi rendelkezések alapján a gödöllői önkormányzat kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél a Magyar Állam tulajdonában és a Szent István Egyetem vagyonkezelésében lévő a Premontrei utca 6-8. szám alatt lévő bölcsőde- ingatlanok ingyenes tulajdonba adását.

• A városvezetés részt vesz a „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” elnevezésű pályázaton, aminek segítségével megvalósulhatna az észak-déli irányú kerékpárút második üteme (Alsópark, Ady Endre sétány, Sík Sándor utca, Alvég utca és Isaszegi út). A beruházás tervezett bruttó összköltsége 209.612.883 forint, amihez bruttó 52.403.221 forintos önrész biztosítása szükséges.

• A városatyák jóváhagyták az önkormányzat által két és fél évtizede életre hívott a Segítség Közalapítvány megszüntetését. Tették ezt úgy, hogy kimondták: a közalapítvány az alapító okiratban meghatározott célját teljesítette és az alapító új célt nem kíván az elmúlt években a rezsihátralékos családokat támogató szervezet részére meghatározni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online