Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem kapott szakmai elismerést a gödöllői önkormányzat a jó adatszolgáltatatásért

2018-09-13 11:20:55

A költségvetési adatszolgáltatás minőségének folyamatos javítása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy minél megbízhatóbb képet kapjon a központi kormányzat az önkormányzatok gazdálkodásáról. A pénzügyminiszter döntése értelmében 120 önkormányzat részesül pályázati úton vissza nem térítendő támogatásban ennek további ösztönzésére – olvasható a szaktárca honlapján.

A „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására” kiírt pályázatot 2018. február 8-án jelentette meg a Pénzügyminisztérium 50 millió forintos keretösszeggel, ami – a nagy érdeklődésre való tekintettel – 100 millió forintra bővült. A felhívásra azon települések jelentkezhettek, amelyek határidőben és megfelelő minőségben teljesítették a 2017. év végi beszámolóra és a IV. negyedéves mérlegjelentésre vonatkozó államháztartási adatszolgáltatásokat. Ennek lehetőségével 355 települési önkormányzat élt, ebből 343 pályázat volt érvényes. Ezt követően egy szakmai, könyvvezetésre vonatkozó teszten mérettettek meg a pályázók, ahol a legalább 70%-os eredményt elért önkormányzatok részesültek támogatásban. A kedvezményezett önkormányzatok ezt az összeget az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő dolgozók egyszeri elismerésére fordíthatják 2018. december 31-ig.

Megnéztük, hogy mely önkormányzatok tartoznak a támogatottak körébe. Pest megyéből hét településvezetés kapott dotációt, mindent egybevetve, 5.160.000 forintos nagyságrendben. Gödöllő nincs közöttük…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online