Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel 200 milliót kaszálhat a vállalkozás a gödöllői önkormányzattól vett telkeken

2018-09-06 18:11:12

Emlékezetes, hogy a gödöllői önkormányzat tagjai tavaly októberben arról határoztak, hogy elfogadják az egyetlen – egyébiránt helyi székhelyű – pályázó ajánlatát, és értékesítik a fenyvesi városrészen lévő Meggyes területén található 20.335 négyzetméteres területű telekingatlant, amin összesen 24 darab telek alakítható ki.

A vevő bruttó 247.898.495 forintért jutott a területhez (egy négyzetméterre vetítve, 12.191 forint), és vállalta a – vezetékes gáz-csatlakozással és szennyvízcsatorna-kiépítéssel rendelkező – telkek elektromos hálózatba kötését, hat darab közvilágítási oszlop elhelyezését, a telkek vízhálózati bekötését, közterületeken zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, illetve a lakó utak kialakítását két ütemben.
A gazdasági társaság menedzsmentje vállalta azt is, ha 2020-ban és 2021-ben marad az 5%-os általános forgalmi adókulcs, akkor évente további 10-10 millió forintot juttat az önkormányzatnak.

Csaknem egy év telt el az önkormányzat és a cég között nyélbeütött „üzlet” óta, amikor elkezdődött a telkek értékesítése. A rendelkezésünkre álló információk szerint négyzetméterenként 22.000 forintot kérnek a leendő vevőktől. Nem bonyolult kiszámítani, ha eladják a földterületet, 447.370.000 forintra tehetnek szert, ami közel 200 millió forinttal haladja meg a vételárat.
Nyilvánvaló, hogy ez az összeg nem tekinthető haszonnak, hiszen költségek is felmerültek, illetve felmerülnek, az azonban több mint elgondolkodható, hogy miért „praktikusabb” megszabadulni a közvagyontól, mintsem körültekintőbben gazdálkodni azzal.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online