Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői régióban is terjed az internetes csalás

2018-09-05 10:56:25

Az internetes csalók ötleteinek tárháza kifogyhatatlan: újabb és újabb trükkel próbálkoznak, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Az elmúlt időszakban a Gödöllői Rendőrkapitányság területén megszaporodtak az – úgynevezett – „internetes csalások”.

Ismeretlen bankszámlára, idegeneknek ne utaljanak pénzt!
A csalók az interneten különböző közösségi-, illetve társkereső oldalakon keresztül magukat hamis adatokkal feltüntetve próbálnak a gyanútlan felhasználókkal kapcsolatot teremteni. Amennyiben olyan felhasználót találnak, aki hajlandó velük ismerkedésre, bizalmukba férkőznek, különféle legendákat előadva. Általában amerikai vagy angol állampolgárnak adják ki magukat, jó egzisztenciával rendelkezőknek (üzletember, katona), aki jelenlegi helyzete miatt bajba került. A baj megoldása miatt pénzt kérnek, majd ígéretet tesznek, hogy a helyzet rendezésével a kért összeget visszafizetik. Az előadott történet szólhat arról, hogy a csaló csomagja elakadt a VÁM-nál, kirabolták, kórházba került, haláleset történt a családban, bankszámlát, örökséget zároltak, adótartozása van, ami miatt nem engedik ki az országból, de ezektől eltérő legendát is előadhatnak. Az összegek utalását hamis adatokkal egy bankszámlára kérik. Felhívjuk a lakosság figyelmét, legyenek körültekintők és elővigyázatosak!

Kérjük a lakosságot, hogy kerüljék a neten az idegeneket!

Egy csinos hölgy vagy úr üzenetet küldött valamelyik közösségi felületen? Ha nem ismerik az illetőt, nem találkoztak még vele, legyenek nagyon óvatosak. A kibertérben sok a rejtőzködő, illetve a hamis személyazonossággal rendelkező egyén, akik másokat manipulálnak, és olyan dolgokra veszik rá a felhasználókat, amiket higgadt gondolkodás után nem tennének meg. Ha biztonságban szeretnének lenni, akkor csak olyan embereknek engedélyezzék, hogy kapcsolatba léphessenek Önökkel, akiket személyesen is ismernek – figyelmeztetnek a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online