Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bike Safe program a Belvárosi Napokon

2018-08-31 10:08:55

Magyarországon több mint 10 ezer kerékpárt lopnak el évente. Mivel nincsenek nyilvántartásba véve, így nagy részük akkor sem kerül vissza a tulajdonoshoz, ha megleli a rendőrség vagy egy becsületes megtaláló. Ahhoz, hogy ne járjunk így, vagy könnyebb legyen a tulajdonosok felkutatása, lehetőség van a kerékpárok regisztrálására. Ennek lényege, hogy egy biztonságos adatbázisba kerül a regisztrált kerékpár, amihez a rendőrség is azonnal hozzáfér.

Az adatbázist a Fejér megyében alakult Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány működteti. A Bike Safe elnevezésre hallgató rendszert a rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztették és alakították ki, és országos hozzáférést biztosítanak minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja az ott regisztrált kerékpárok és tulajdonosok adatait, az 1992 óta működő közbiztonsági alapítvány pedig garantálja, hogy az adatokat semmilyen reklámcélra nem adják ki és nem használják fel.

Szeptember 8-án, szombaton 10 és 14 óra között Gödöllőn, a Belvárosi Napokon, a Művészetek Háza és a Gödöllői Királyi Kastély közötti füves területen a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési csoportja várja a helyi és környékbeli kerékpár-tulajdonosokat ingyenes regisztrációra. Ennek feltétele, hogy a tulajdonos feltétlenül vigye magával a regisztrálandó kerékpárt!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online