Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szemétszállítás: újabb járatkimaradások várhatók

2018-08-26 17:09:26

Hírportálunk is beszámolt róla, hogy Gyenes Szilárd, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. megbízott ügyvezető igazgatója június 21-én prezentációval egybekötött tájékoztatást adott a hulladékgazdálkodás jelenlegi állapotáról a gödöllői képviselőtestület ülésén.

Néhány napja újabb fejezettel bővült a történet: a direktor levelet írt az ellátási területhez tartozó települések vezetőinek, amiben – többek között – leszögezte, hogy még több kimaradásra, a gyűjtési rend módosulására kell számítani a hulladékszállításban. Indokként azt fogalmazta meg, hogy a cég gépállománya a növekvő forráshiányból adódó elmaradt karbantartások és a felújítások miatt drámai módon leromlott, és a közbeszerzési eljáráson keresztül bérelt használt járművek sem segítettek a helyzeten. Emiatt halasztotta el a Zöld Híd az idei lomtalanítást is.

Az utóbbi hetekben az ügyvezetés egyre több jelzést kap arra nézve, hogy a közszolgáltatás fenntartása érdekében olyan járműveket kellene szolgálatba engedni, amik veszélyeztetik a közlekedésben résztvevők biztonságát, vagy dolgozóink testi épségét – olvasható a polgármesterekhez eljuttatott levélben.
Erre reagálva, Gyenes Szilárd igazgatói utasításában tiltotta meg minden olyan jármű gyűjtési rendbe állítását, ami nem felel meg a közlekedésbiztonsági és munkabiztonsági feltételeknek. Javíthat a helyzeten, hogy előreláthatólag szeptember végén, október elején megérkezik Olaszországból az a kilenc darab új szemétszállító-jármű, ami a cégvezető szerint akár 12 is lehetett volna, ha nem központosított közbeszerzési eljárásban történik a megvételük.

Korábban volt már próbálkozás arra vonatkozóan, hogy a társulás és a társaság vezetése tárgyaljon a drámai helyzetről a térség országgyűlési képviselőivel. Az akkori kezdeményezés nem járt sikerrel (Vécsey László véleménye itt olvasható!), ám szeptemberben újra meghívást kapnak az egytől-egyig kormánypárti honatyák (Balla Mihály – Nógrád megye 2. vk., Rétvári Bence – Pest megye 4. vk., Vécsey László – Pest megy 6. vk. és Tuzson Bence – Pest megye 5. vk.), akiktől azt remélik, partnerek lesznek abban, hogy megnyugtató megoldás szülessen a kialakult állapotok felszámolására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online