Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szigorodik a gödöllői főtér használata

2018-06-26 11:14:05

A megújulás előtt-alatt álló gödöllői főtér védelme érdekében a döntéshozók szükségesnek tartották szigorítani a közterületek használatáról szóló helyi rendeletet. A szeptember 1-jétől hatályba lépő jogszabály módosítása arra vezethető vissza, hogy a főtéren tartózkodó egyes személyek esetében előfordulnak olyan deviáns viselkedésformák, amik a lakosság és a várost látogató turisták komfortérzetét is nagymértékben csökkentik. Szinte kivétel nélkül egészségügyi ellátás nélküli pszichiátriai-, vagy szenvedélybetegekről van szó, akik betegségtudatuk hiányában nem kérnek, illetve nem fogadnak el orvosi-, illetve egyéb segítséget.

Mivel szabálykövető magatartásra – kevés kivételtől eltekintve – a részükről nem lehet számítani, szigorúbb rendeleti szabályozással, továbbá a közterület-felügyelet, a rendőrség, a polgárőrség, valamint a szociális szakma összefogásával, illetve rendszeres ellenőrzéssel szükséges kezelni a problémás helyzeteket. Túlmenően, védeni az újonnan elhelyezésre kerülő utcabútorokat, játszóeszközöket.

A jogszabályban – mások mellett – megfogalmazódik, hogy a Tulipános szökőkút környékével kiegészülő gödöllői főtér közterületein (képen piros vonallal jelölve) megsérti a közösségi együttélés szabályait, aki
• az utcabútorokat, illetve játszóeszközöket nem rendeltetésszerűen használja, továbbá beszennyezi.
• a főtéren elhelyezett utcabútorokat, játszóeszközöket közegészségügyi, higiéniai szempontból kifogásolható, a közösségi együttélés szabályainak nem megfelelő, erősen szennyezett ruhában használja.
• bódult vagy ittas állapotban a földön, az utcabútorokon, a játszóeszközökön fekszik vagy tartózkodik.
• a közterületi zöldfelületen lévő fákról, növényekről, leveleket, virágot szed, vagy a növényekben kárt tesz.


Ezen felül a rendelet megtiltja azt is, hogy gödöllői főtér közterületein bárki görkorcsolyával és gördeszkával közlekedjen. Ja, és még valami: azon közfeladatot ellátó személyek, akik a főtér süllyedő pollerekkel (kötélbak) lezárt, fokozottan védett területére hajtanak gépkocsijukkal, és rendelkeznek a süllyedő pollerek kezeléséhez szükséges rádiófrekvenciás távvezérlővel, kötelesek a süllyedő pollert a gépkocsival történő áthaladást követően azonnal, minden esetben visszaemelni az eredeti (zárt) állapotába.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online