Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Halmozták a remek eredményeket a gödöllői diákatléták

2018-06-10 11:15:32

Május 26-tól június 1-jéig rendezték meg Győrben, az Olimpia Parkban az atlétikai diákolimpia döntőit. Az összes korosztályt (II., III., IV., V., VI. korcsoport) átölelő versenyhéten a Gödöllői EAC atlétái is rajthoz álltak, és összesen 1 arany 2 ezüst-, valamint 4 bronzérmet szereztek a népes mezőnyökben.

A dobogós eredmények közül kiemelendő Canea Zoltáné (Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium), aki az V. korcsoportos gerelyhajításban 62,01méters eredményt ért el, amivel a 2. helyet szerezte meg és egyben teljesítette az ifjúsági Európa bajnokság kiküldetési szintjét is!
Mindenképpen említést érdemel még Soos Levente (képen), aki a IV. korcsoportos magasugrás versenyszámában lett aranyérmes, 195 centiméteres új diákolimpiai országos csúccsal, és meghívást kapott a válogatott viadalokra. Kriszt Sarolta az egy évvel idősebbek között szerzett ezüstérmével vívta ki a gyermek válogatott tagságot a lengyelországi júniusi viadalra. A legtöbb versenyző a gödöllői Török Ignác Gimnázium diákja, ami mutatja, hogy a kiemelkedő sportteljesítmény és tanulás jól megfér egymás mellett. A gödöllői egyetemi klubban készülő versenyzők edzői Körmendy Katalin, Máté Alpár és Kovács Zoltán.

Részletes gödöllői eredmények
III. korcsoport (2005-2006)

Ezüstérmes: Kriszt Sarolta, többpróba (60 méter, távolugrás, kislabda-dobás, 600 méter), Gödöllői Török Ignác Gimnázium
IV. korcsoport (2003-2004)

Aranyérmes: Soos Levente, magasugrás, Gödöllői Török Ignác Gimnázium
6. helyezett: Molnár András, 1500 méter, Gödöllői Református Líceum
V. korcsoport (2001-2002)

Ezüstérmes: Canea Zoltán, gerelyhajítás, Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium
Bronzérmesek: Mihajlovic Alex, gerelyhajítás, Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Eszenyi Napsugár, diszkoszvetés és gerelyhajítás, Gödöllői Török Ignác Gimnázium
6. helyezett: Dobránszky Laura, 100 méteres gátfutás, Gödöllői Török Ignác Gimnázium
VI. korcsoport (1999-2000)

Bronzérmes: Pótha Johanna, 100 méter, Gödöllői Török Ignác Gimnázium
Negyedik helyezett: Pótha Johanna 200 méter, Gödöllői Török Ignác Gimnázium
Ötödik helyezett: Ajide Dániel, 110 méteres gátfutás, Gödöllői Török Ignác Gimnázium
Hatodik helyezett: Horváth Dorottya, 400 méter, Sylvester János Református Gimnázium
V-VI. korcsoport (1999-2002)

Negyedik helyezett: 4x100 méteres női váltó (Frei Dalma, Pótha Johanna, Dobránszky Laura Lola, Eszenyi Napsugár), Gödöllői Török Ignác Gimnázium


Két gödöllői atléta az ifjúsági válogatottban
Június 9-én a szlovéniai Ptuj volt a házigazdája az U18-as magyar atlétika válogatott csapat egyik legnagyobb megmérettetésének, a hagyományos négy nemzet (cseh, szlovák, szlovén és magyar) viadalának, amin – a klubvezetés nagy örömére – a Gödöllői EAC két fiatal atlétája is képviselte hazánkat.

Minden szempontból első helyre kívánkozik a már biztos korosztályos Európa-bajnoki induló, Mihály Ádám teljesítménye, aki 476 centiméteres nagyszerű egyéni csúccsal nyert. Edzője, Szörényi István elmondása szerint Ádámnak a 481 centiméteres magasságon is nagyon bíztató kísérletei voltak. A másik gödöllői induló, az ugyancsak Európa-bajnoki szinttel rendelkező Canea Zoltán gerelyhajító egyéni csúcsától kicsit elmaradva, 58,85 méterre hajította a 700 grammos szert, amivel Máté Alpár tanítványa a 4. helyen végzett. A 36 versenyszámban megrendezett ifjúsági válogatott viadalon a magyar fiúk győztek (216 pont), míg a lányok ezüstérmesek lettek (199 pont).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online