Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogy lehetünk szebbek és egészségesebbek nyáron?

2018-06-09 10:51:34

Mádai Andrea természetgyógyász olyan praktikákat szedett a Gödöllői Hírek online olvasóinak egy csokorba, amiről nem biztos, hogy tudunk és mégis „kéznél” vannak nyáron, alkalmazhatjuk őket.

Az köztudott, hogy citromfűből hatásos nyugtató tea vagy akár kellemes ízvilágú limonádé készíthető, azonban az már kevésbé ismert, hogy kiváló herpesz elleni szer is. Lehet mentával keverni, de önmagában is helytáll. Ez esetben teaként fogyaszthatjuk vagy tinktúraként alkalmazhatjuk, illetve az összerágott leveleket megpróbálhatjuk a herpeszre tenni egy rövid időre. Cserépben nevelve, vagy akár vázába téve egyben szúnyogriasztó hatású is.

Mindenütt láthatjuk a sárga virágú vérehulló fecskefüvet, aminek segítségével a szemölcs és a tyúkszem megszüntethető. Tegyük a növény tejnedvét az adott területre, és hagyjuk rászáradni. Többször ismételjük meg. Vigyázat, mert belsőleg mérgező, gyerekektől távol tartandó!


A mediterrán fűszerek és gyógynövények a kerti partik és a kellemes, közös, nyári étkezések elengedhetetlen kellékei. De, vajon tudjuk-e, hogy a rozmaring tea formájában is fogyasztható és a belőle készült vízben fürödhetünk is? Antibakteriális, immunerősítő, vérkeringést fokozó, stresszoldó, csökkenti a hajhullást és javítja a memóriát. Fontos, hogy magas vérnyomás és várandósság esetén nem ajánlott!

A bazsalikom – a rozmaringhoz hasonlóan – szintén stresszoldó és idegerősítő, sőt, torokgyulladás esetén is használhatjuk, mivel toroköblítőként fertőtlenítő, vírus- és baktériumölő.
Az oregánó immunerősítő, stressz csökkentő, de hatásos migrénes fejfájás és hormonális problémák esetén is. Ez utóbbi fogyasztása sem ajánlott várandósság idején!
A körömvirág a már ismert tulajdonságain túl (gyulladás- és irritációcsökkentő, hatékony segítség emésztési problémák esetén) látásjavító, mert tisztítja a szemfenék ereit, mi több, menstruációs problémák is kezelhetők vele. Szájvízként fogíny ápolására alkalmas. Krémként pedig a bőrt nem csak ápolja, puhítja, de fiatalítja is.

Éljünk a természet nyújtotta megoldásokkal! Szép nyári napokat, jó feltöltődést kívánok!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online