Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Illegális gödöllői pizzériát zárt be a Nébih

2018-05-23 14:25:23

Felfüggesztette egy Pest megyei illegális pizzafutár tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) tartott közös ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére. Az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Április végén a Nébih szakemberei a NAV munkatársaival együtt egy Pest megyei, pizzakészítéssel és kiszállítással foglalkozó magánszemélynél tartottak ellenőrzést. A Nébih jogsértések közzétételi listájából kiderül, hogy a Bethlen Gábor utca 22. szám alatt bejegyzett Félix pizzériáról van szó. A vizsgálat során megállapították, hogy az egység az élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal nem rendelkezik.

Miként az a mellékelt videófelvételen is látszik, a helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek (például: monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények). A pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal  nem rendelkeztek.

Az egységben fellelt nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, aminek eredménye akár egymillió forintos mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet. Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HivatalKamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online