Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Háromra mérséklődik a gödöllői közalapítványok száma

2018-05-22 17:20:26

Májusi tanácskozásukon a gödöllői városatyák négy, a helyi önkormányzat által a korábbi években alapított közalapítvány 2017-ben folytatott gazdálkodását bemutató kuratóriumi beszámoló elfogadására is áldoztak néhány percet. Az előterjesztéseket vita és ellenvetés nélkül hagyták jóvá a települést irányító grémium tagjai.

Az elmúlt évben az elsősorban rezsihátralékos gödöllői családok anyagi gondjainak enyhítéséhez hozzájáruló Segítség Közalapítvány nem kért, ezáltal nem is kapott közpénz-dotációt az önkormányzattól. Ráadásul, támogatási kérelem sem érkezett az alapítványhoz, amelynek megszüntetése elkezdődött, a jogi eljárás folyamatban van. Tavaly ősszel az alapítvány felszabadította lekötött betéteit és a folyószámláján lévő teljes összeget felhasználta: tartósan súlyos gonddal küzdő vagy krízisben lévő négy család részére egyszeri támogatást adott 4,7 millió forint értékben.

Alapvetően a közel 3,5 millió forintos önkormányzati támogatás és a pályázatokon elnyert pénzek eredményezték a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány tavalyi, 5.512.000 forintos bevételi forrását, miközben a közhasznú ráfordítások – 50 ezer forint híján – ugyanekkora összeget emésztettek fel.

Az elmúlt években vásárolt, majd a helyi rendőrségnek adományozott három darab gépkocsi értékcsökkenési leírásának magas összege miatt kevéssel több mint 2,5 millió forintos veszteséggel zárta a 2017-es évet a 26 éve évtizede működő Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány, amelynek 550 ezer forinttal gyarapodott a bankszámlája az elmúlt esztendőben, miközben a kiadási oldalon bő 3,1 millió forinttól szabadult meg a helyi központú rendvédelmi egységgel jó viszonyt ápoló szervezet.

A Gödöllői Sport Közalapítvány beszámolójából kitűnik, hogy 2017-ben valamivel több mint 29,4 millió forintos bevételt realizáltak, miközben kiadásaik megközelítették a 25,3 millió forintot (ebből közel 10,2 millió forint személyi kiadás volt), így a döntően a közösségi tulajdonban lévő sportcélú ingatlanok – köztük a Kornya Mihály utcai skatepark – hasznosításából származó üzleti tevékenységük eredménye 4,1 millió forintra rúgott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online