Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szeptembertől élesíti magát Gödöllő ifjúsági önkormányzata

2018-05-18 11:23:27

Május 17-én Török Tamás (képen), mint a nemrégiben megalakult Gödöllői Ifjúsági Képviselőtestület elnöke lehetőséget kapott arra, hogy tájékoztatást adjon az általa vezetett szervezet eddigi tevékenységéről és a jövőre vonatkozó elképzelésekről.

A fiatal várospolitikus – többek között – elmondta, hogy az ifjúsági képviselőtestület tevékenységét a tanév rendjéhez igazítva végzi, vagyis: szeptembertől június közepéig. A mostani, csonka évben eddig létrehoztak hat csoportot, amelynek tagjai a sport, a kultúra, a társadalmi érzékenyítés, a nemzetközi kapcsolatok, a városfejlesztés és a szervezői feladatok operatív ellátását végzik.
Az említett szervek elsődleges feladata az, hogy a hatáskörükbe tartozó kérdésekről aktív és folyamatos konzultációt folytassanak a városi fiatalokkal, így segítve elő, hogy az ötletek és az elképzelések alulról szerveződve kerüljenek először az ifjúsági-, majd a városi képviselőtestület elé.

Az elmúlt két hónap során megvitatatták és többszöri módosítás után jóváhagyták a testület ügyrendjét, illetve valamennyi online közösségi platformon saját oldalt indítottak, aminek háttérmunkálatai május végéig befejeződnek. Június elejére önálló arculattal rendelkező Facebook-, Twitter- és Instagram-fiók működik, aminek köszönhetően napi szintű kapcsolattartást tudnak biztosítani a városi fiatalok és az ifjúsági képviselőtestület között.

Elsődleges cél, hogy június közepéig megtervezzék, majd létrehozzák azokat a keretrendszereket, amik birtokában szeptember elejétől már a tényleges és célzatos munkát tudják végezni. Szeptemberben a testület újjáalakul, amely ezáltal már a tanév egészére felállva kezdi meg a munkát.

Az elnöki tájékoztatótó során elhangzott: a Gödöllői Ifjúsági Képviselőtestület legfontosabb célja, hogy a városi fiatalokat nem szűkítő, hanem a lehető legtágabb értelemben értelmezze. Ebből eredően nem csak a Gödöllőn lakó és tanuló diákokat, hanem a településről származó, de már máshol élő, illetve valamennyi, a városban tanuló fiatalt is ebbe a körbe sorolják.
A testület soron következő legnagyobb feladatai közé tartozik, hogy valamennyi, a fiatalok által szervezett vagy a fiatalokat célzó intézménnyel, szervezettel, társulással felvegyék a kapcsolatot.

A tájékoztató kapcsán Gémesi György polgármester elmondta, hogy hamarosan javaslatot tesz a települési önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítására, azért, hogy a Gödöllői Ifjúsági Képviselőtestület elnöke tanácskozási joggal vehessen részt az üléseken.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online