Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Van olyan gödöllői középiskola, ahol nincs házi feladat

2018-05-15 17:10:18

A Gödöllői Angol-Magyar Gimnázium mindig híres volt újszerű kezdeményezéseiről, mivel az Európában elterjedt modern oktatási módszereket vezetik be itthon.

- Mindig panaszkodunk, hogy túlterheltek a diákok. De mit teszünk ellene? – kérdezi Galgóczi Ferenc, az oktatási intézmény főigazgatója.
- Nagyon sok lehetőség van: felesleges tananyag elhagyása, aktuális témákat elővenni, modern technikai eszközök, mondjuk, az okostelefon használata. Valamint be kell vonni a tanulókat az ismeretszerzésbe. Nem oktatni őket, mert ez már nem megy. Fel kell kelteni az érdeklődésüket – érvel a modern módszerek mellett a direktor.

A következő, szeptemberben induló tanévtől a Gödöllői Angol-Magyar Gimnáziumban a tananyagot interaktív oktatással, a diákok közreműködésével ismerik meg a tanulók. Az új ismereteket nem a tanár adja le és utána otthon kell megtanulni, hanem előre megadott témát kell megkeresnie az interneten a diáknak, hogy a tanórán együtt tudják az új ismereteket feldolgozni és ezzel elsajátítani.
Ez egy fordított helyzet, de sokkal eredményesebb, mert a diák hozzászólhat, van véleménye és kérdezni is tud. Mindez azért is fontos, mert ezekre a képességekre van szükség a huszonegyedik században!

A fentiekben leírtakkal azonosulni tudó érdeklődőket szívesen látják a jövő tanévben az Angol-Magyar Gimnáziumban. A gödöllői Faiskola téri középiskolába a ceasiskola@gmail.com email-címen lehet jelentkezni!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online