Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért rekedt meg a gödöllői uszoda-beruházás kivitelezése?

2018-04-23 17:34:02

Nem sokkal az április 8-i országgyűlési képviselőválasztás előtt átadták a kivitelezőnek a gödöllői uszoda munkaterületét. A március 29-én lezajlott eseményen arról is szó esett, hogy ezzel elindult a 2014 márciusában bejelentett beruházás kivitelezése.

Több olvasónk is jelezte, hogy az utóbbi napokban, vagyis, ahogy ők fogalmaztak: a választás után, nagy hirtelenjében eltűntek a munkagépek a területről. Hírportálunk munkatársa telefonon érdeklődött Vécsey Lászlónál, a gödöllői központú választókerület immár másodszor újraválasztott kormánypárti képviselőjénél, hogy mi lehet a munkafolyamatok megrekedésének az oka.
A honatya érdeklődésünkre elmondta, hogy az építési szerződés tavaly június végi aláírása óta mintegy kilenc hónap telt el, elsősorban azért, mert a gödöllői önkormányzat – hosszas huzavona után – csak a február elején lezajlott egyeztetés hatására módosította azon rendeletét, ami az uszodának szánt területet érintő szabályozási vonal törlésére vonatkozott, illetve március 5-én jelent meg az a kormányrendelet, ami nagyot lendített az ügyön.


Értesülésünk szerint a kilenc hónapos csúszás – főként az építőanyag-árak emelkedése miatt –  több százmillió forinttal növelheti a gödöllői uszoda építési költségeit, és – annak ellenére, hogy a kerítésre rögzített táblán (képen) 2019 második negyedéve szerepel – szinte biztosra vehető, hogy 2020-ra tolódik a beruházás befejezése. Vécsey László ezzel kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy tudomása szerint a kivitelező már felvette a kapcsolatot a beruházóval a drágulás elismertetése érdekében, ám a plusz forrás biztosításáról az új kormány dönt, amelynek tagjai csak a parlament május 8-i megalakulását követően tesznek esküt, és hoznak határozatokat.
Vécsey Lászlótól azt is megkérdeztük: biztos, hogy megépül Gödöllő versenyuszodája? A képviselő a felvetésre határozott igennel válaszolt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online