Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új kilátó épül a Gödöllői-dombság Margita-hegyén

2018-04-05 11:23:03

Két pályázat keretében, mintegy 1 milliárd forintból újul meg az évente 25 millió látogatót fogadó Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúrája. A társaság közel fél évszázaddal ezelőtti alapítása óta nem látott méretű fejlesztéseket a Magyar Természetjáró Szövetséggel kialakított konzorciumban 2018-2020 folyamán valósítja meg az erdőgazdaság. A fejlesztés keretében többek között felépül három kilátó, megújul a pihenő- és tűzrakó-helyek hálózata és az erdei irányító táblák rendszere, fogadóépület épül a Rám-szakadéknál, valamint erdei fitneszparkokat alakítanak ki – olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. által szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója az első fordulóban nyertes pályázatok részleteit ismertetve, elmondta, hogy a tervek szerint az erdőgazdaság és a Magyar Természetjáró Szövetség alkotta konzorcium már 2018-ban megkezdi az egyes projektrészek megvalósítását. A legtöbb fejlesztést várhatóan 2019 folyamán, a Pilisi Parkerdő fennállásának 50 éves évfordulója alkalmából vehetik majd birtokba az erdőjárók.


A fejlesztési program legfontosabb eleme a térséget átszelő mintegy 1.000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és információs rendszer felújítása. A program részeként nemcsak a már ismert, fél rönkökből álló eszközöket, hanem új arculatú, modern vonalvezetésű és könnyen fenntartható berendezéseket is kihelyeznek. Összesen mintegy 1.000 pad- és asztal-garnitúra, 32 esőbeálló, közel 100 tűzrakó és pihenőhely újul meg, továbbá a kerékpáros és gyalogos utak találkozási pontjaira mintegy 30 helyszínen kerékpárosokat kiszolgáló infrastruktúra is kerül. Megújul az információs és irányító táblarendszer, több mint 100 információs és indítótábla és közel 400 új irányítótábla segíti majd az erdei tájékozódást.

A fejlesztési folyamat részeként három új kilátó is épül, de közülük csak egy a Pilisben: a Szentendre fölötti Bölcső-hegyen. A másik kettő új régiókat tár fel a természetjárók előtt, kilátó épül ugyanis a Gödöllői-dombságban, a Szada melletti Margita-hegyen, és a Gerecse keleti peremén található Nagy-Gete hegyen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online