Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több mint száz százalékkal emelkedik a szennyvíz-szippantás alapdíja Gödöllőn

2018-03-22 09:42:33

Évekkel ezelőtt arról döntöttek a gödöllői képviselőtestület tagjai, hogy a város közigazgatási területén csak egyetlen vállalkozó, a fővárosi illetékességű Szepesi Zoltán láthatja el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó kötelező feladatot.

Az önkormányzat és a vállalkozó közötti szerződés értelmében a szolgáltatást végző évente köteles részletes költségelszámolást adni. Ez ebben az évben március 22-én történt meg. Szepesi Zoltán a 2017. január 1-je és december 31-e között időszakról kimutatta, hogy a 3.414.050 forintos nettó bevétellel szemben, 3.925.384 forintos kiadása keletkezett. Vagyis a tevékenység 511.334 forint vesztséget termelt tavaly. Egy évvel korábban pedig 303.567 forint volt a gazdálkodás Gödöllőt érintő mínusza.

A fentiekből következett, hogy a jövőre nézve nem lesz tartható a havi, nettó 200 forintos ingatlanonkénti alapdíj. Főleg úgy nem, hogy a nettő 2.450 forint/köbméterben megállapított ürítési díj a rezsicsökkentésről szóló jogszabálynak való megfelelés miatt nem változtatható.
A vállalkozó – akinek az ajánlattételi határidőig nem akadt vetélytársa a tevékenység gödöllői elvégzésére – olyan, a 2018-2021-es időszakra vonatkozó díjkalkulációt nyújtott be, amiben az alapdíjat havi, nettó 450 forintra javasolja emelni ingatlanonként (+ 125%). Számításai szerint ezzel nyereségessé válik a ténykedése Gödöllőn, az előzetes matek szerint éves szinten mintegy 1,7 millió forintos pluszért szippanthatja a szennyvizet településünkön.

A várost irányító grémium tagjainak döntő többsége támogatta azt a határozati javaslatot, ami rendeleti szinten is érvénybe lépteti a díjemelést, méghozzá március 30-ától.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online