Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi György hazugnak nevezte Vécsey Lászlót

2018-03-22 16:53:11

Vécsey László nyilatkozata kimerítette a hazugság fogalmát! – ezzel a mondattal kezdte megnyilvánulását Gémesi György a gödöllői képviselőtestület március 22-i ülésének egyebek napirendjében. A polgármester a szadai újság februári számába megjelent interjú egy részletére utalt, ahol a kormánypárti országgyűlési képviselő azt találta mondani a gödöllői uszoda-beruházás kapcsán, hogy: „Állami részről tavaly nyár elején minden folyamat lezárult, a tendernyertes kivitelező cég munkatársai, gépei, alvállalkozói azóta ugrásra készen várják, hogy megkezdhessék végre a munkát. A gödöllői önkormányzat azonban a kezdetektől példátlanul sunyi módon gáncsolja az uszoda ügyét.”

Gémesi György, miután az interjú más részleteit is kifogással illette, egy határozat elfogadására kérte képviselőtársait. A városatyák 10 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadták, hogy Vécsey László mondatát visszautasítják, és felkérik a képviselő urat, hogy a jövőben törekedjen a hiteles tájékoztatásra. A gödöllői városvezetés Fidesz-KDNP-s képviselői nem vettek részt a szavazásban, gépüket erre az időre kikapcsolták.


A történetek után megkerestük Vécsey Lászlót, hogy – amennyiben úgy gondolja – kommentálja Gémesi György szavait. Az országgyűlés képviselő így fogalmazott:
- Ha így történt, az arra mutat, hogy pártelnök úr teljesen kivetkőzött magából és kampányának eszközévé süllyesztette lokálpatrióta klubos képviselőit. Példátlan, egyben teljesen értelmetlen is, hogy egy települési képviselő-testület a szomszéd település lapjának tartalmáról, egyebek napirend keretében határozatot hozzon.
Ha a pártelnök úr kabinetfőnöke által szerkesztett, átláthatatlan finanszírozási hátterű helyi lapjuk kérne tőlem a tárgyban interjút, annak is csak ugyanazt mondanám el, mint a szadai lapnak. Csak saját lapjukban lenne módjuk körbekommentelni és eredeti értelméből kiforgatni, bármit mondanék. A szadai lapot pedig nem áll módjukban cenzúrázni.
Amit a 2111 Szada című lapnak nyilatkoztam, igaz. Egyszer majd érdemes lehet bővebben is kifejteni, most azonban arra koncentrálok, hogy az építkezés mielőbb elkezdődjön végre.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online