Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Választási csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a gödöllői képviselő

2018-03-14 10:48:58

Azok után, hogy a Pest megyei 6. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság február 23-án keltezett határozatában megállapította, hogy a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltje nevében aláírásgyűjtő személy megsértette a választási eljárásról szóló törvény azon pontját, miszerint: nem gyűjthető ajánlás állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében, egy másik, minden bizonnyal jogsértő cselekedetre derült fény Gödöllőn.

Kovács Barnabás szocialista párti önkormányzati képviselő büntetőfeljelentés tett a Gödöllői Rendőrkapitányságon. Március 13-i beadványában a gödöllői városatya a választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja, költségvetési csalás vagy annak kísérlete, és személyes adattal visszaélés bekövetkeztének kivizsgálása miatt fordult a nyomozóhatósághoz.
A történet előzménye, hogy Kovács Barnabás kikérte a választási irodától, hogy mely jelöltek adtak le olyan ajánlást, ami tartalmazta az ő személyes adatait, aláírását. Kiderült, hogy három szervezet jelöltje volt érintett, ám ebből egynek – a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi minisztere, Lévai Katalin által vezetett Lendülettel Magyarországért Párt Hajdu Borbála nevű jelöltjének – Kovács Barnabás nem adott ajánlást, így az hamisnak minősül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online