Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Növényfalakkal is csinosítják Gödöllő megújuló főterét

2018-02-28 11:21:10

Az építési munkák befejezése után – a projekt második üteme részeként – két darab növényfalat is telepítenek Gödöllő megújuló főterére. Az erről szóló szállítási szerződést február 22-én hagyták jóvá a helyi képviselőtestület tagjai.

Az előzetes terv szerint a megépülő épület észak-keleti homlokzatán lehetőleg 4 méter (legalább 2,3 méter) magasságig borostyánnal előre futtatott zöldfalat helyeznek el. Az előre nem futtatható helyeken (felső homlokzati sáv, ajtók fölötti rész) a futtatáshoz üres hálót alkalmaznak. A szivárgó rendszert a telepítés helyszínén előzetesen kiépítik. A szóban forgó épület dél-keleti homlokzatára a növényzetet egymást követően, váltakozva telepítik, a növényfal teljes hosszán. A növényfalhoz kapcsolódó öntöző rendszer szállítása és kiépítése is a feladat részét képezi, azonban a védőcsövek kiépítése nem.


Mivel előnevelt növényekkel történő zöldfal telepítésére csak kisszámú vállalkozás képes, szűk körben lehetett ajánlatokat kérni. A tájékozódás, majd az azt követő ajánlatkérés eredményeként egy vállalkozástól érkezett ajánlat. Ez a debreceni székhelyű PARKERTECH Park- és Kertépítő Kft. volt, amely – július 15-i teljesítési véghatáridővel és 24 hónapos garanciával – bruttó 16,9 millió forintért vállalta a növények szállítását és telepítését. A kép illusztráció!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online