Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői pedagógusok is jelentkezhetnek a vándortábor-vezető továbbképzésre

2018-02-09 11:29:21

A tavalyi sikeres tanfolyamok után, 2018 tavaszán is indul a „Gyalogos vándortábor-vezető” pedagógus továbbképzés. Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem együttműködésében szervezett tanfolyamot elvégző – akár gödöllői – pedagógusok nem csak 30 kreditponttal lesznek gazdagabbak, hanem már 2018 nyarán indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra. Jelentkezni az itt elérhető oldalon keresztül lehet.

A 30 órás, három és fél napos képzésre március elejéig jelentkezhet minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógus, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt.
A képzés célja megfelelő biztonságot adni a tanároknak a gyerekekkel való túrázáshoz, a természetben való mozgáshoz. Épp ezért a tananyag legfontosabb részét képezik a tájékozódási ismeretek, de táborszervezési és fontos egészségügyi tudnivalókkal is megismerkednek a résztvevők. A vándortáborozásnak, kirándulásnak komoly közösségformáló ereje van, amihez a képzés erdőpedagógiai modulja nyújthat segítséget, ami a tantermen kívüli oktatási lehetőségeket mutatja be a pedagógusok számára.

A továbbképzést az Erdei Vándortábor Program támogatja, így a fejenkénti 10 ezer forintos részvételi díj tartalmazza az elméleti és gyakorlati képzés tananyagának, az étkezések és a szállás díját, valamint a vizsgadíjat.
A továbbképzésen résztvevő pedagógusok már az idei nyáron indíthatnak csoportot az Erdei Vándortábor útvonalak valamelyikén, és jogosultak lesznek a program által biztosított 100 ezer forintos táborvezetési díjra.

A Vándortábor Program kormányzati támogatással összesen 14 erdei, kerékpáros és vízi útvonalon várja a felsős és középiskolás diákok csoportjait. A Vándortábor Programról bővebben információ olvasható ezen az oldalon.
Fenti program részeként az Erdei Vándortáborok öt útvonalon, a Bakonyban, a Börzsönyben, a Mátrában, a Mecsekben és a Pilisben kínálnak elérhető áron egyhetes táborozást. Az idei évben tábort szervező, képzett pedagógusok munkáját – a táborvezetési díjon felül – egy nyereményjátékkal is megköszöni az Országos Erdészeti Egyesület: három darab, egyenként 150 ezer forint értékű erdei nyaralási lehetőséget sorsolnak ki, ami a Bakonyban, a Börzsönyben, vagy a Mecsekben váltható majd be. Forrás: Indigo Communications Kft.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online