Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Menthetik a bringáikat a gödöllőiek is

2018-01-21 11:45:29

Mintegy másfél évvel ezelőtt, BikeSafe elnevezéssel országos online kerékpár nyilvántartási rendszer indult a kerékpár-lopások megelőzése, mérséklése céljából. A kezdeményezésnek az ad létjogosultságot, hogy Magyarországon több mint 10 ezer kerékpárt lopnak el évente. Mivel nincsenek nyilvántartásba véve, így nagy részük akkor sem kerül vissza a tulajdonoshoz, ha megtalálja a rendőrség, vagy egy becsületes megtaláló. Ahhoz, hogy ne járjunk így, vagy könnyebb legyen a tulajdonosok felkutatása, lehetőség van a kerékpárok regisztrálására.

Az adatbázist a Fejér megyében alakult Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány működteti, és a rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztették, illetve alakították ki, országos hozzáférést biztosítva minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja az ott regisztrált kerékpárok és tulajdonosok adatait, a 1992 óta működő közbiztonsági alapítvány pedig garantálja, hogy az adatokat semmilyen reklámcélra nem adják ki és nem használják fel.

A rendőrség 2018-ban újra várja Gödöllőről és térség településeiről a kerékpár-tulajdonosokat INGYENES regisztrációra, ahova a kerékpárt is el kell vinni. A nyilvántartásba vétel helyszíne a Gödöllői Rendőrkapitányság Petőfi Sándor utcai épületének aulája. Időpontja minden hónap utolsó péntekén 10 és 12 óra között.  Előadó Koczka Diána címzetes rendőr főhadnagy, aki telefonon a 06-28/524-600/7241-es melléken érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online