Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Indítsuk pozitívan és egészségesen az új évet!

2018-01-14 10:58:33

Az új év kapcsán az emberek nagy része fogadalmakat tesz, mivel vágyik a változásokra: életén, életmódján kíván változtatni. Mádai Andrea reflexológus természetgyógyász néhány praktikával szeretne segítséget nyújtani a Gödöllői Hírek online olvasóinak változtatások, a derűsebb élet kialakításában, amik lehet, hogy csak egy kis odafigyelést igényelnek, és máris jobban érezzük magunkat.

Testünk és idegrendszerünk regenerálódásához szükségünk van pihenésre, alvásra. Hangolódjunk rá az alvásra is! Közvetlenül elalvás előtt már ne használjunk „kütyüket” vagy nézzünk izgalmas filmeket, mert ezek nehezíthetik az elalvást, fokozottabb agyműködésre és idegtevékenységre késztetnek. Azonban a levendula illóolaj, egy bögre citromfű tea, az olvasás, beszélgetés, relaxálás, meditálás jótékony hatású.

Figyeljünk oda a táplálkozásra! Alkalmazzuk a tradicionális kínai elvet, hogy mindennap együnk valami pirosat (például: piros alma, paprika), sárgát (például: sárga cukkini, sütőtök, körte), zöldet (például: zöldhagyma, káposzta vagy csíra) és valami sötétet (például: fekete retek, padlizsán, lila hagyma). A melegítő hatású ételek mellett fontos a sok nyers táplálék, hogy napi szinten az ásványi anyagokat és a vitaminokat bejuttassuk szervezetünkbe. Akinek súlyproblémája van, figyeljen oda jobban a mozgás és táplálkozás (mit, mikor és mennyit) arányára, amennyiben szükséges kérjen segítséget.
A méz és a gyógyteák (például: gyömbér, csipkebogyó, echinacea) segítenek megőrizni az egészségünket, és a hidegben fel is melegítenek.

Mozgás télen is fontos, bár akkor jóval kevesebb mozgásforma áll rendelkezésünkre. Töltsünk több időt szabad levegőn, akár jókat sétálva, vagy téli sportokat űzve. Aki inkább a vizes sportokat kedveli, ha teheti, járjon rendszeresen uszodába vagy keresse meg a számára leginkább megfelelő mozgásformát (jóga, torna). Mozgásra nemcsak testi, de lelki szinten is szükségünk van, mert feszültségoldó hatású, kizökkent a hétköznapokból, ráadásul, akár közösségi program is lehet.


Amikor csak tehetjük, napfürdőzzünk, használjuk ki a nap pozitív hatását, akár pár percre is. Álljunk meg egy picit a napi rohanásban, hunyjuk le a szemünket és élvezzük a téli napsugarakat. A szaunázás, infraszaunázás szintén nagyon hasznos a hidegben, felpezsdíti a testet és lelket is, ráadásul, segít a betegségek megelőzősében is.

Jókedvre hangoló praktikák közül a napindító pozitív megerősítések közvetlenül ébredés után nagyon hatásosak. Pozitív gondolatokat egyébként napi szinten lehet „mantrázni”, mondogatni. Illatos, gyógynövényes, virágszirmos fürdők, illóolajok (levendula, citrusfélék, citromfű), mécsesek, gyertyák szintén fokozzák a boldogsághormonokat, segítenek az ellazulásban.

Amennyiben úgy érezzük, hogy magunk erejéből nem tudunk életünkön változtatni, segítségre van szükségünk, forduljunk szakemberhez: legyen szó, akár testi, akár lelki problémáról.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online