Vissza normál nézetbe Nyomtatás

„Édes” alternatívák cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak

2018-01-11 10:44:07

Elkészült a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszer-tudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium második kisfilmje, amiben az édesítőszereken belül a cukoralkoholokat és a mesterséges édesítőszereket mutatják be – tájékoztatta hírportálunkat a SZIE Médiaközpont munkatársa.

A „Na, most akkor mit együnk?” című ismeretterjesztő sorozat második részében arra is fény derül, hogy az édesítőszerek felhasználási módja sem egyforma, hiszen nem mindegy, melyiket használjuk sütésnél vagy főzésnél. Megtudhatjuk milyen édesítő fajta is az advantám, valamint azt is, hogy egyes cukoralkoholoknak vagy mesterséges édesítőszereknek milyen utóízeik lehetnek. Az aszpartámról pedig végleg lehull a lepel, ugyanis az egyik legvitatottabb édesítőszerünk – a hiedelmekkel ellentétben – nem rákkeltő.

Az alábbi videó – túl azon, hogy alternatívákat kínál a cukorbetegek számára – segítséget nyújthat az ünnepek alatt felszedett súlyfelesleg ledolgozásában, illetve az újévi fogadalmak betartásában.


A Deák Tibor Szakkollégium ismeretterjesztő sorozatának első részéről szóló cikk itt olvasható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online