Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szentestét követően is gondoljunk a szeretetre

2017-12-24 09:35:41

Az utóbbi napokban, hetekben sok elfoglaltsággal járó, de annál örömtelibb pillanatokat élt át a gödöllői székhelyű Szót Kérünk a Közjóért Egyesület tagsága. Adományokat gyűjtöttek, majd juttattak el a rászorulóknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. Jutott a tárgyi támogatásból külhoni magyaroknak és belföldieknek, valamint gödöllőieknek is. December 21-én a Roszík Gábor (képen balra) által vezetett Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeknek vittek játékokat és ruhát.


Érdeklődésünkre Vörös István elmondta, jó érzés számukra, hogy adományaikkal évről évre több rászorulónak okozhatnak örömet. A Szót kérünk a Közjóért Egyesület elnöke hozzáfűzte: bár, egész évben nagy szükség lenne a szeretetre, az egymással törődésre, mégis ilyenkor valahogy sokkal jobban figyelünk egymásra. Többet gondolunk gyermekeink örömére, rokonainkra, barátainkra, és szeretteinkre, akik távol élnek, illetve azokra is, akik – sajnos – már nem lehetnek közöttünk.

Vörös István egy, az ünnepi időszak közeledtével igencsak aktuális idézetet ajánlott a figyelmükbe. Egyik barátjuk, Reiszné Gábor Erzsébet – aki Gábris írói néven írja regényeit – adventi érzéseit, amivel áldott karácsonyt, békés, boldog új évet kíván az egyesület tagsága nevében mindenkinek.
„A hosszú utcát minden este végigjárom, látványától melegség járja át szívemet. Mintha a csillagos égbolt ölelné védve házainkat, lehozva a Mennyek országát. Fényfüzérek csillognak-villognak a házak bejáratánál, ablakaikban, lakói ezzel kedveskedve várják a kis-Jézus születését. A világon ma is a legszentebb és legcsodásabb ünnep a karácsony, mert a szeretet ünnepe. A legszebb szó a szeretet, melyet gyermekeink születése, nevelése váltott ki belőlünk, és amely érzés semmi mással nem helyettesíthető. Egyet jelent a várakozással, az odaadással és az áldozatkészséggel. Ezt fejezi ki minden cselekedetünk a Megváltó születését várva. Erre a szeretetre gondoljunk a Szentestét követően is egész évben, mert csak így lesz béke lelkünkben.”


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online