Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erre is futja az önkormányzatnak a gödöllői közpénzből

2017-12-13 16:51:16

Legutóbbi, idei utolsó előtti tanácskozásukon – mások mellett – a várost irányító grémium tagjai áldásukat adták az alábbi, a települési költségvetés kiadási oldalának összegét növelő célok megvalósítására.

Miután az egykori Városháza Szabadság tér 7. szám alatti épülete áldozatul esett a bontásnak, szükségszerűvé válik a település csúcsvezetésnek és a hivatali apparátusnak a jövőben helyet adó Szabadság tér 6. szám alatti ingatlan-együttes fejlesztése, bővítése. Az épületben a gödöllői önkormányzaton kívül a K&H Bank Zrt. rendelkezik tulajdonnal. Az előzetes egyeztetések alapján, illetve a beruházás megvalósítása érdekében a városvezetés arról döntött, hogy megvásárolja a közös tulajdonú ingatlanrészek nem rá eső részét (árkád, padlásterek, hőfogadó, telek) a pénzintézettől. A célra kevéssel több mint nettó 10,1 millió forintot kívánnak elkölteni a helyi költségvetésből.

Nettó 22 millió forinttal (bruttó 27,94 millió forint) támogatja a gödöllői önkormányzat a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda azon törekvését, ami az intézmény tulajdonában lévő, műemléki védettség alatt álló belvárosi épület felújítását szolgálja. A vissza nem térítendő dotáció egyharmad része a rekonstrukció tervezett költségének. A beruházás megvalósulásához ugyanilyen arányban járul hozzá az iskola fenntartója, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF), valamint a Nepomuki Szent János Iskola Alapítvány.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online