Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Együttműködési megállapodás jött lére a Szent István Egyetem és a Continental között

2017-12-06 17:47:28

Együttműködési keret-megállapodást kötött a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) és a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. (Continental) december 6-án. A Gödöllőn aláírt keret-megállapodás célja, hogy segítsék az egyetemen tanulmányokat folytató hallgatók elméleti és gyakorlati képzését, valamint későbbi sikeres elhelyezkedésüket – olvasható a SZIE Médiaközpont által hírportálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

A megállapodásban a Continental lehetőséget kíván biztosítani a Szent István Egyetem hallgatói számára, hogy az elméleti képzéssel párhuzamosan gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a vállalatnál, továbbá duális és kooperatív képzés elindítását is tervezik.
A Continental cégről érdemes tudni, hogy a világ egyik vezető autóipari beszállítója, Magyarországon hat gyárral, egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagymértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával.

A megállapodás aláírásakor dr. Tőzsér János, a SZIE rektora (képen balról a második) hangsúlyozta: a gödöllői központú egyetem továbbra is elkötelezett a szakemberek utánpótlásának biztosításában és a jövőben folytatják azokat az intézkedéseket, amikkel az egyetemen folyó oktatást még magasabb szakmai szintre kívánják emelni. Ilyen intézkedésekhez tartozik a szakmérnöki képzések indítása – fogalmazott a rektor.
Magyar László, a Continental cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatója (képen jobbról a második) arról is beszélt, hogy a Continental, mint technológiai vállalat, szerepet vállal a jelen és a jövő tehetségeinek gyakorlati képzésében, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez Magyarországon. Egyúttal lehetőséget teremtenek a legjobb szakembereknek arra, hogy az ötleteikkel együtt alakítsák a közös jövőjüket a Continental csapatában.


A dokumentumban az egyetem – többek között – vállalja, hogy tájékoztatja a hallgatóit a Continental társaságnál felmerülő szakember-utánpótlási lehetőségekről, illetve szakmai eseményekről, rendezvényekről és versenyekről. A vállalat által létrehozott Continental ösztöndíjra mind az önköltséges, mind az állami támogatásban részesülő hallgatók pályázhatnak a szemeszterenként közzétett pályázati felhívásban foglaltak szerint.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online