Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A húsfogyasztás ma már nem divat?

2017-11-28 11:34:07

Az orvosok azt javasolják, hogy a húsfogyasztást mérsékeljük a világban. A táplálkozási tanácsadók is azt javasolják, hogy ne együnk minden nap húst. Van, aki azt mondja, hogy egyáltalán ne fogyasszunk húst, mert egészségtelen. A húsfogyasztásba még senki nem halt bele, de azt állítják egyes kutatók, hogy mi, emberek közelebb állunk a növényevőkhöz, mint a mindenevőkhöz.

Az ember könnyen összezavarodik, mit is kellene akkor tennie. Mivel úgyis annyi minden ölhet meg, talán nem az ételt kellene megvonni magunktól, hanem a dohányzást és egyéb káros szenvedélyeket. Esetleg a gyárak fele megszűnhetne létezni, és akkor máris élvezhetőbb lenne a levegő, és az ózonréteg sem tágulna ki még jobban. Nevetséges, hogy míg az őskor, ókor, középkor nem foglalkozott a húskérdéssel, és mégis életben maradtak évszázadokon át, az újkor szerint a húsfogyasztás egészségtelen és káros. Aki kemény fizikai munkát végez, annak főleg fontos olyat ennie, amely energiát ad neki, és nagy a tápértéke.

A parasztok se répát ropogtattak, hanem jó zsíros füstölt szalonnát hagymával és kenyérrel. Ők azok, akiket manapság dédnagyszülőnek vagy papának, mamának nevezünk. És igen, ők azok, akik nyolcvanöt éves korukig is vidámak, egészségesek és életrevalók. Az én dédnagyanyám minden nap ledöntött egy kis pálinkát, szerinte ez a hosszú élet titka. És meg is élte a 93 éves kort. Ma ez elképzelhetetlennek tűnik, azonban ez nem attól függ, hogy mit eszünk, de ebbe nem mennék bele túl részletesen. A mai húsnak csak a fele tartalmaz tényleges húst, többnyire vízzel pumpálják fel – például – a csirkéket, hogy nagyobbnak tűnjenek, és sárga ételfestékkel festik be, hogy tanyasinak látszódjanak. Ha vegetáriánus lennék, akkor csak emiatt tenném meg, mert nem is húst ennék, hanem valami szennyet.

Bár, Gödöllőn már kihalófélben van, vidéken máig tartanak disznótorokat, közös csirkevágást és pucolást, amely az ottani hagyomány része. Ez a hús biztosan a legjobb minőségű lesz, így ha olyantól vásárolunk húst, aki sok állatot tart és vág le, akkor nagyon jól tesszük. Más esetben, a bolti húsnak, az „olcsó” húsnak híg a leve. De én nem ellenzem a húsfogyasztást, mivel az izmoknak pontosan a fehérjére van szükségük. Régen csak úgy tolták be a húst a sportolók, ma már ezeket fehérjeporok helyettesítik, ami elég szomorú számomra. Nem ad izmot, ha ad, akkor az csak felfújt iszom lesz, ami hamar el is tűnik, ha nem edzik rendesen. Ez a testépítőkre igaz különösen.


A mai világban már nem divat a húsfogyasztás, egyre több a vegetáriánus, vagy vegán. A vegetáriánus csak húst nem eszik, a vegán semmi állati eredetűt. Ezt tehetik abból az okból, hogy ellenzik az állatok levágását, de tehetik azért, mert egyszerűen egészségesebben akarnak élni. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a mai zöldségekben és gyümölcsökben legalább annyi vegyszer van, mint a húsokban. És a növényeket a jobb helyeken természetesen trágyázzák, a trágya márpedig állati eredetű. A növényi komposzt esetleg jó megoldás még a trágyázásra.

Kecskeméten az áruházakban mindig láthatjuk, hogy a termékek felé odabiggyesztik a friss jelzőt. Ez az, amit nem szabad elhinni. Mindig mossuk meg az onnan vásárolt zöldségeket, a húst azonban nem kell mosni. Inkább, ha tehetjük, menjünk el a kecskeméti piacra, mert az ottani zöldségeknek, gyümölcsöknek párja nincsen.
A friss álláslehetőségek Kecskeméten nagyon jók most, ezt megtekintheted – például – a kecskemetallas.hu oldalon. Egy élelmiszeripari mérnök, egy gépészmérnök a húsüzemekbe elengedhetetlen, mivel gépekkel dolgoznak nagyrészt, és a minőséget is ellenőrizni kell rendszeresen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online