Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A górék egyhavi, a melósok kétheti év végi jutalommal kalkulálhatnak Gödöllőn

2017-11-23 10:01:52

Kiegészítve az eltérő mértékben képződött bérmaradványt, a gödöllői képviselőtestület tagjai november 23-i ülésükön anyagi fedezetet biztosítottak ahhoz, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben (bölcsődék, óvodák, múzeum, könyvtár, egészségügyi központ, Forrás, szociális otthon) munkát vállalók kapjanak év végi jutalmat: a vezetők egyhavi, a dolgozók kétheti, differenciáltan szétosztható pénzre számíthatnak. Az ehhez szükséges feltételt az általános tartalékot terhelő, 23.657.000 forintos (tavaly 20.803.000 forintos) nagyságrendű városi költségvetési tétel, mint pótelőirányzat biztosításával teremtették meg, amiből 18.896.000 forint a bért, míg 4.761.000 forint a járulékot fedezi.

A helyi közintézményekben dolgozók számára kedvező a döntéssel nem zárult le a gödöllői közpénzből megvalósuló év végi jutalmazási kedv. A novemberi tanácskozás napirendjén – miként a korábbi években rendszeresen – ezúttal is fellelhető volt a jogi és ügyrendi bizottság elnöke által jegyzett, a képviselőkhöz helyszíni kiosztással eljuttatott előterjesztés, ami a városvezetők (polgármester, alpolgármesterek) egyhavi pluszlóvéjának jóváhagyási igényéről szólt.

Gödöllő 2017. évi kiegyensúlyozott és stabil gazdálkodásának folyamatos fenntartásáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, illetőleg az elvégzett és folyamatban lévő fejlesztések érdekében végzett tevékenységért extrapénzben részesült városunk polgármestere és a háromból kettő helyettese (a betegsége miatt munkájában huzamosabb ideje hátráltatott Pelyhe József jutalmazására nem született javaslat).

Az egyik városvezető esetében sem egyhangúan támogatott (13 igen- és 1 nem voks, valamint 1 tartózkodás) döntés értelmében Gémesi György bruttó 797.736 forintra, Lantai Csaba főállású, nem képviselő alpolgármester (balra) bruttó 600.000 forintra, míg dr. Pappné Pintér Csilla társadalmi megbízatású alpolgármester (középen) bruttó 358.981 forintra tarthat igényt. A jóváhagyott kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online