Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Korrekt tájékoztatásra várva

2017-11-16 16:42:22

A belvárosi épület sorsa fél év alatt, 2016 év elejére az egymásnak ellentmondó, vitatott nyilatkozatok, cáfolatok ellenére megpecsételődött. A város vezetése – a polgármester előterjesztése alapján – a Városháza elbontása, a főtér bővítése és az egykori Budapest Bank épületének felújítása, és a mögötte lévő terület beépítése mellett döntött.

Hiába hivatkoztak egyesek a „széleskörű” lakossági felmérésre, jelentős felháborodás kísérte a Városháza bontását, amit a település első embere így kommunikált:
„A tervek szerint a bontás 2017 első negyedévében megkezdődhet és a főtér új közösségi tereinek átadására is sor kerülhet év végéig.”


Hírforrásokból tudjuk, hogy a bontás költségét nettó 150 millió forintban állapították meg! A gödöllői Városháza bontása tárgyában kiírt első közbeszerzési eljárás eredménytelen volt, másodjára azonban sikeres, ezáltal megkezdődhettek a pusztítással járó munkálatok. Ezek nem haladtak zökkenőmentesen, amire a helyszíni munkavédelmi hatósági ellenőrzés során tett megállapítások is utalnak:
„A bontási tevékenység sem a jogszabályi előírásoknak, sem a munkáltató által megküldött munkaterveknek nem felelt meg, ezért a hiányosságok miatt a hatóság azonnali intézkedésként a szabálytalan bontási folyamatot – beleértve a szabálytalan bontott pala tárolási tevékenységét – a szabálytalanság megszüntetéséig felfüggesztette.”

Más kérdés, hogy a kihágások ellenére a bontás folytatódott, majd be is fejeződött!

A közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalának elmaradása mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az illetékesek a mai napig nem adtak választ a gödöllői székhelyű Szót Kérünk a Közjóért Egyesület tíz pontban megfogalmazott, többször feltett kérdéseire. Ezen kívül, az előzetes információáradathoz képest, a Városháza gyors ütemű bontását követően már nem kapunk tájékoztatást a bontási költségek részleteiről, a kiszabott bírságok és egyéb járulékos költségek viselőjéről, az előre jelzett 150 millió forint bontási költség alakulásáról.
Természetesen, várjuk, hogy valaki választ adjon a jelzett határidők alakulásáról, nevezetesen arról, hogy főtér új közösségi tereinek átadására sor kerülhet-e 2017 év végéig. A jelenlegi állapotokat látva, aligha. Vörös István elnök, Szót Kérünk a Közjóért Egyesület


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online